​Brit tudósok aszpirinnel is próbálják gyógyítani a koronavírust

2020. november 7., szombat
A vérhígítóként is használt aszpirin Covid-19 elleni hatását is vizsgálja az eddigi egyik legnagyobb olyan brit kutatás, amely a betegség potenciális gyógymódjait akarja feltárni.

Az új típusú koronavírussal megfertőződött páciensek esetében nagyobb a vérrögök kialakulásának kockázata a hiperreaktív vérlemezkék, a vérzés csillapítását segítő sejttöredékek miatt. 

Az aszpirin csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét - közölték a RECOVERY elnevezésű kísérlet tudósai a projekt honlapján pénteken.

"Jó okunk van azt hinni, hogy az aszpirin jótékony hatással bírhat, ráadásul biztonságos, olcsó és széleskörben elérhető"

- mondta Peter Horby, a kutatás egyik vezető szakértője.

Legalább kétezer tetszőlegesen kiválasztott páciens napi 150 milligramm aszpirint fog kapni a szokásos ellátás mellett. Adataikat összehasonlítják kétezer, csak az általános ellátást kapó páciensével.

A RECOVERY kísérletben más kezeléseket is tesztelnek, például a szintén általánosan elérhető azitromicin antibiotikumot és a Regeneron gyógyszercég antitestkoktélját, melyet Donald Trump amerikai elnök koronavírus-fertőzés miatt kialakult tüneteinek kezelésére is használtak.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2497

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet