Brüsszel és az EU már rég megásta a sírját - mondja a híres elemző!

2017. december 26., kedd




A nyugati fejlett társadalom kulturálisan fog asszimilálódni: közel a demográfiai katasztrófa?

Nem akármilyen kritikákat kapott az Európai Unió, és annak vezetése. A népszerű és sokszor jó meglátásokkal rendelkező George Friedman szerint az EU ugyanis nem képes és nem is hajlandó szembenézni jelenlegi helyzetével.

Ez pedig azt hozhatja el számára, hogy teljesen meg fog semmisülni.

George Friedman évzáró jelentése a Geopolitical Futures-ben jelent meg, ahol megállapította, hogy az Unió egyszerűen képtelen szembenézni azzal, hogy Európa egy különböző országok alkotta kontinens, amit nem lehet egységesíteni.

Nyugati oldalon a Brexit, keleti oldalon a Lengyelországgal és más kelet-közép európai országokkal folytatott folyamatos vita széthúzza az Uniót.

„Míg a Brexit uniós szempontból történés volt” – írja Friedman –, „addig a lengyelekkel való egyidejű konfrontáció már döntés volt, ráadásul elég furcsa döntés”.

Friedman szerint a kvóta eleve egy halott ötlet, az pedig az EU halálos ítélete, hogy ezt kötelező jelleggel megpróbálja mindenkire ráerőltetni.

Ugyanis figyelembe kell venni azt, hogy egyes országoknak már eleve különböző demokratikus hagyományai és állami berendezkedései voltak, ezt pedig az EU-nak tiszteletben kellene tartania.

A nemzetállamok elleni támadás, és tiszteletlenség csak viszályt szül, szétfeszíti a jelenleg is repedező Európai Uniót.

2017-re Brüsszel hatalomgyakorlása kezdett már teljesen elviselhetetlen, diktatórikus szintet megütni.

A centrumban voltak már csöndes megbeszélések azzal kapcsolatban, hogy külön Uniót kellene csinálni az egyfelé tartó országokkal – a németekkel, franciákkal, belgákkal és hollandokkal –, vagy esetleg egy külön csoportot a már létező csoporton belül.

Több más elemző szerint ez sem jó ötlet, de nincs más lehetőség, és efelé haladnak a folyamatok.

Vagyis az egységes Európai Egyesült Államok helyett egy kettészakadt EU jöhet létre egy elit tagországokból álló, és egy leszakadó országokból összeállt szövetség.

Azt pedig az idő dönti el, melyik lesz az életképesebb, ugyanis a németek, franciák és a svédek feltehetően felszámoltatják a saját országukat az általuk pátyolgatott bevándorlókkal.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika brüsszel


Megtekintések száma: 167724





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet