Brüsszel támadásba lendült: az Uniós támogatások negyedét megvonják hazánktól!

2018. június 1., péntek




Folytatódik a Magyarország és a magyarok ellen zajló mocskos boszorkányüldözés!

Brüsszel egyszerűen nem képes beletörődni abba, hogy a magyarok áprilisban döntöttek, és úgy általában véve is elutasítják a bevándorlást.

Azt a kényszerbetelepítést pedig különösképpen, amivel az EU menekülteket akart volna ezrével hazánkba "toloncolni".

Mivel hazánk ennek a nyomásnak ellenállt, még ha hatalmas ellenszélben is volt, ezért az EU-s vezetők most kegyetlenül megbüntetik az országot és a magyarokat.

Az EB május elején bemutatott javaslata értelmében az EU következő többéves költségvetése 2018-as árakon összesen 1135 milliárd euró kötelezettségvállalást tenne lehetővé, és ebből 373 milliárd eurót fordítanának a tagállamok közötti, illetve azokon belüli gazdasági és társadalmi konvergencia elősegítésére, ami kevesebb, mint a 2014-2020-as időszakban volt.

Magyarország számára 2018-as árakon 17,9 milliárd eurót irányoztak elő, a jelenlegi ciklusban igényelhető magyar keret pedig – ugyancsak 2018-as árakra átszámolva – 23,6 milliárd euró. Ez 24 százalékos csökkentést jelent.

Az összeg a bizottsági szakértők számítása szerint folyó áron 20,2 milliárd eurót tesz majd ki, ha a jövőbeli inflációval is számolnak. A jelenlegi költségvetési ciklusban ezzel szemben folyó áron mintegy 25 milliárd jutott az ország számára a hivatalos adatok szerint.

Általános trendként megfigyelhető, hogy a brüsszeli testület

2021-től csökkentené a nagyobb gazdasági növekedést produkáló kelet- és közép-európai tagországoknak nyújtott forrásokat,

a válság utóhatásaival küzdő déli országokét viszont ezzel párhuzamosan valamelyest megnövelné.

Noha számszerűleg a legfőbb vesztesnek Lengyelország számít, amely azonban még így is messze a legnagyobb kedvezményezettje lesz a kohéziós alapoknak, arányaiban

Csehországnak, Észtországnak, Litvániának, Magyarországnak és Máltának kell a legnagyobb mértékű vágással szembenéznie.

Sajtótájékoztatóján Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztost megkérdezték arról, hogy köze van-e a források elvonásának ahhoz, hogy egyes kelet- és közép-európai országok elutasították az EU menekültpolitikáját, ő azonban kijelentette, hogy „a kohéziós támogatások fokozatos csökkentése természetes következménye a gazdagodásnak, és összességében jó jelnek számít”.

A valódi szándék azonban senki előtt se legyen kérdéses.

Brüsszel addig nem fog leállni, míg hazánkat el nem lehetetleníteni, és rá nem kényszeríti a teljes önfeladásra!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség magyarország európa brüsszel


Megtekintések száma: 38704





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet