Brüsszel újra megtámadta Magyarországot? Újabb, 7. cikkely szerinti eljárás indulhat…

2020. április 7., kedd
Az EU valóban hátba támadja az országot, mely megvédte egész Nyugat-Európát a menekültektől a határaival? Ez a hála, kedves Brüsszel?

Rendkívüli plenáris ülést tart az Európai Parlament áprilisban, egyúttal a képviselőcsoportok többsége azt szeretné, ha az Európai Bizottság hetes cikk szerinti eljárást indítana Magyarországgal szemben

– írja az Index.

Az április 16-án és 17-én tartandó ülésen a költségvetésről tárgyalnak majd.

Az ülés összehívását kezdeményező európai parlamenti képviselőcsoportok többsége arra is felkérte a Parlament elnökét, David Sassolit, hogy juttassa el a képviselők magyarországi helyzettel, elsősorban a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatos aggodalmait a Bizottsághoz.

Ebben a helyzet kivizsgálását és az EU-szerződés 7. cikkelye szerinti büntetőeljárás ismételt megindítását kérik a Bizottságtól a képviselőcsoportok vezetői.

Egy ilyen eljárást korábban már megindítottak Magyarország kormányával szemben, de azt az Európai Parlament kezdeményezte.Ha most a Bizottság is kezdeményez egyet, az már – a matematika alapvető szabályainak megfelelően – 2 (kettő) eljárás.

Az EU-szerződés 7. cikkelye egyébként azt szabályozza, hogyan indítható büntető és számonkérő eljárás az EU alapértékeit súlyosan megsértő tagállamokkal szemben.

Szerintetek ez fair így?

Tény, hogy a mindenkori magyar kormányoknak rengeteg hibája van, oldaltól függetlenül, de a menekült kérdésben 2015-ben előre látták, mekkora balhé lesz a bevándorlók beengedéséből.

Mégis akkor is szintén Magyarország volt megtámadva a brüsszeli elit által.

Most szintén a legnehezebb és legváratlanabb helyzetben támadják a hazánkat a brüsszeli íróasztalok mögül…?


OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27812

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet