Brutális, ahogy ez a fiatal kirakja a Rubik-kockát: mindössze MÁSODPERCEKBE telik neki! - VIDEÓ

2018. május 8., kedd




A 22 éves tehetség számára mindössze 4,22 másodperc elég volt... nézzétek, hogy pörög a keze alatt a kocka, te jó Isten!

A Rubik-kocka még napjainkban is hihetetlen népszerűségnek örvend, az egyik legnagyobb sikerutat bejárt magyar találmány.

Eredetileg a kockát magát Rubik Ernő tervezte meg.

1974-ben jött létre az első prototípus, majd az 1980-as években terjedt el szélesebb körben. Ma már rekordokat próbálnak vele döntögetni, mivel aki kirakja, annak midnen bizonynal élesen vág az esze.

Aki pedig hihetetlenül rövid idő alatt képes erre, nos, az már igazi zseni.

A 22 éves Feliks Zemdegs 4,22 másodperc alatt oldotta meg a logikai játékot, és ezt videóra is vették.

YouTube-videók segítségével tanulta meg, hogy hogyan lehet a lehető leggyorsabban kirakni a kockát. 2018. május 6-án Zemdegs a korábbi, a dél-koreai SeungBeom Cho által felállított 4,59 másodperces rekordot döntötte meg.

Zemdegs már korábban is tartott egy csúcsot, mégpedig az átlagos kirakási idő rekordját. Ebben a kategóriában azt mérik, hogy a versenyző mennyi idő alatt tud öt kockát megoldani.

Zemdegs jelenlegi csúcsa - és egyben a világrekord - 5,8 másodperc.

A férfi korábban kiemelte, a Rubik-kocka kirakásban elért teljesítmény nem az átlagon felüli intelligencia, hanem a sok tanulás és a gyakorlás eredménye. Zemdegs szerint idővel az ember egyszerűen ráérez a játékra.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség rekordok magyarok világrekord rubik kocka


Megtekintések száma: 61377





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet