Brutális dologra készül a Tesla: az atomenergiának befellegzett?

2017. július 10., hétfő
A világ legnagyobb szerkezetét fogják létrehozni.

A Tesla új rekordot szeretne felállítani, és óriási előre lépni a megújuló energia piacán. ha sikerül nekik, az gigászi lépés lesz az emberiség számára.

A Tesla az egész megvalósításához egy 100MW-os lítium-ion akkumulátort hozna létre Dél-Ausztráliában. Ez lehet a világ eddig készült legnagyobb akkumulátora, mely bizonyos új technológiai eljárásokat fog tesztelni a gyakorlatban.

A vállalat állítása szerint legalább 30.000 háztartást tudnak majd vele ellátni árammal.

Az azt jelenti, hogy hamarosan vége lehet az atomerőművek korszakának. Legalábbis ettől az időszaktól kezdve megindulhat a hanyatlás, ugyanis, ha a gigantikus akkumulátor beválik, akkor könnyen lehet, hogy a technológia és a megoldás éveken, évtizedeken belül az egész világon egyeduralomra tör.

Ezzel pedig az energiaipari kérdés és a több évtizede folyó háború végleg eldőlhet az atomenergia vesztére.

Most mér kicsiben próbálkoznak így is az atomenergia által lefedett kapacitáshoz képest, de nem szabad elfelejteni, hogy sokkal biztonságosabb a technológia, mint egy atomerőmű üzemeltetése.

Elon Musk egy meglepő ajánlattal állt elő. 

Vagy megépítik 100 nap alatt a világ legnagyobb, 100 MW-os lítium-ion akkumulátorrendszerét, vagy ha ennyi idő alatt nem sikerül, ingyen adják az egészet. Pénteken a Tesla bejelentette, megszületett a megállapodás, így hamarosan kezdődhetnek a munkálatok.

A Jamestownba tervezett rendszer mintegy 30 ezer háztartás számára nyújt majd folyamatos áramellátást. Az akkumulátort a 315 MW-os Hornsdale-i szélfarm táplálja majd.

Ezzel pedig a 30.000 háztartás mellett további FÉL MILLIÓ háztartás számára tudnák biztosítani az akkumulátorról az áramellátást.

Ha sikerül a rendszer kiépítése, és valóban ennyire hatékony lesz, akkor búcsút mondhatunk hosszú távon az atomenergiának.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika elon musk fenntartható fejlődés zöldenergia tesla


Megtekintések száma: 143257

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet