Brutális mennyiségű szeméthalommal volt tele a kimúlt gyilkos bálna gyomra! Mutatjuk, de vigyázz, sokkoló!

2018. február 9., péntek




Az egész világ fel van háborodva, OSZD MEG te is, ha szerinted is tarthatatlan ez a helyzet!

Itt a környezetszennyezés egyik legfájóbb mementója.

Előre szólunk, hogy nyugtalanító képek következnek. A környezete szennyezés egyre nagyobb méreteket ölt nem csak a szárazföldön, hanem a tengereken, óceánokon is.

Nem elég, hogy egyre több hal gyomrában és szerveiben, néhol még a szöveteiben is nanoméretű műanyag részecskéket találnak, de rendre pusztulni kezdtek a nagyobb tengeri ragadozók is.

Az utóbbi pár hónapban például sok gyilkos bálna tetemét sodorta partra a víz világszerte. Ezen tetemek nagy része a globális felmelegedés, és a környezetszennyezés együttes áldozata.

Volt, amelyik eltévedt, volt, amelyik egy oxigénhiányos holtzónába szaladt bele nagy szerencsétlenségére, és volt olyan is, melyet belülről emésztettek fel a szeméthalmok, amik a szervezetébe kerültek.

Egy December elején történ eset emléke újra meg újra sokkolja az embereket. Az akkor partra sodort hatalmas gyilkos bálna már bomladozó testében olyan dolgokra bukkantak, ami mélyen felháborító mindenki számára, aki egy kicsit is együtt érez ezekkel az állatokkal.

Az öt és fél méteres bálnán nem voltak külsérelmi nyomok, ezért látták jobbnak a hatóságok, hogy felboncolják, és kiderítsék a halál okát.

Amikor meglátták, mi volt az állat utolsó elfogyasztott élelme, megdöbbentek. A gyilkos bálna gyomra ugyanis telis-tele volt szeméttel.

A szemét valósággal egy kisebb halmot alkothatott volna, ha kigyűjtötték volna belőle mindet. Volt benne cipőtalp, leveses zacskó, cukorkás papírok, illetve még mobiltelefon töltő is.

Nagyon borzasztó látni a képeken, hogy ezek az állatok jóhiszeműen mi mindent megesznek. Ezért sem lenne szabad a tengerek mentén kidobniuk az embereknek a szemetet.

Ennek ellenére évről-évre megteszik, és egyre nagyobb mennyiségben. 

A világ nagyobb tengerpartjainak jelentős része tele van szeméttel, és a vizekben pedig több millió tonnányi műanyag részecske kering.

Mikor lesz ennek vége? Egyáltalán, vége lesz valaha? Vagy mindenáron ki akarjuk pusztítani a bolygó élővilágát?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés hihetetlen felháborító


Megtekintések száma: 134219





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet