Brutális pusztítást végeznek a szervezetben az antibiotikumok...

2019. április 16., kedd




Egyes esetekben a betegségeknél is nagyobb pusztítást végeznek.

Bár annak idején az antibiotikumok óriási felfedezés voltak a tudomány számára, és emberéletek millióit mentették meg, most sokkal több millió ember halálát okozhatják közvetve, és közvetlenül.

Az előrejelzések szerint ugyanis 2050-re az antibiotikumok miatt kialakuló szuperbaktériumok sokkal több embert fognak majd megölni a világon, mint a rák.

Ez pedig óriási arány, és hatalmas probléma lesz, amivel az emberiségnek szembe kell néznie.

Annak idején nagyon hatékonynak bizonyultak, és tagadhatatlan, hogyha nem lettek volna, akkor még többen halhattak volna meg.

Rájöttek az emberek, hogy a rendeltetésszerűen használják őket, akkor a testünk képes legyőzni egyes betegségeket, amiket azelőtt nem, vagy csak nehezen.

Azonban az elmúlt évtizedekben bevett orvosi gyakorlat és helytelen, mondhatni túlzott mértékű antibiotikum fogyasztás együttesen azt eredményezte, hogy mára mér az ilyen készítmények több mint fele nem hatásos.

Egyre több szakember kezdett el aggódni egy esetleges világjárvány kirobbanása miatt, vagy amiatt, hogy a szuperbaktériumok az emberiség vesztét okozhatják majd a közeljövőben.

Arról van szó ugyanis,hogy orvosok és gyógyszerészek több fórumon is arra hívták fel a betegek figyelmét, hogy az antibiotikum kúra csak akkor hatásos, ha az előírásnak megfelelőn végigcsinálják a kúrát, és nem hagynak fel a gyógyszer szedéséven, ha csillapodnak a tünetek, vagy javul az állapotuk.

Az antibiotikumok nem jelentenek megoldást minden betegségre, kizárólag a bakteriális megbetegedéseknél hatásosak, a vírusos fertőzéseknél nem. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú betegségre szedjük.

Az őszi-téli tipikus betegségeket, mint a náthát, vagy az influenzát vírusok okozzák, amik ellen teljesen hatástalan az antibiotikum, felesleges bevenni.

Ráadásul egy előrejelzés szerint 2050-re több embert ölnek majd meg, mint a rák, ami nagyon veszélyes statisztika.

Alapvetően azzal nincs gond, ha valaki rendeltetésszerűen használja, de még ez is heves viták tárgya, ugyanis nem egy tudományos bizonyíték van már rá, hogy egyes esetekben komolyabb károkat okoz a bélflórában, mint maga a betegség, amire szedjük.

A baktériumokat a bélflórából ugyanis szinte teljesen kiöli, és az antibiotikum kúra végén a beteg sokszor erőtlenebb, és legyengültebb, mint valaha.

Egyes szakemberek már odáig m

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen egészség gyógyszeripar


Megtekintések száma: 27674





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet