Brutális ütemben pusztul a Földi élővilág: 1 millió faj a kihalás szélén!

2019. április 26., péntek
Vészjelentést hoztak napvilágra. Tudósok szerint itt az ideje megkongatnia vészharangot, mert katasztrofális hatásai lesznek, amikor megindul az ökoszisztéma "haláldominója"...

Nagyon nagy a baj, és a probléma súlyosságát jelzi, hogy az ENSZ nyilvánosan figyelmeztette a világot, köztük rengeteg neves tudós állt ki, és mondta el, hogy valamit azonnal tenni kell a bolygó megmentése érdekében.

Ha idén vagy jövőre nem teszünk valamit, a Földön zajló tömeges kihalás még jobban felgyorsul.

Sokak szerint már így is ledőltek az első dominók, és már most sem lehet teljes mértékben megállítani, vagy visszafordítani a folyamatot.

Azonbban ha ölbe tett kézzeül ülünk, akkor a természet és a planéta ökoszisztáémája teljesen össze fog omlani az elkövetkező 5-10 évben.

Az ENSZ friss jelentése szerint az emberi tevékenység hatására mintegy egymillió fajt veszélyeztet a kihalás

– számol be a Live Science.

A dokumentum hivatalosan május 6-án fog megjelenni.

Az emberiség a túlfogyasztással, az orvvadászattal, a fosszilis üzemanyagok használatával, a fakivágásokkal és egyéb tényezőkkel komoly, lassan kibírhatatlan terhet rak az élővilágra.

Az ismert növény- és állatfajok egynegyede már most komoly fenyegetésnek van kitéve.

Az adatok alapján olyan kihalási hullám vár a Földre, amelyhez hasonlót 10 millió éve nem tapasztalt a bolygó.

A kutatók szerint a szárazföldi ökoszisztémák háromnegyede, míg a tengeri élővilágok közel fele látványosan átalakult az ember hatására.

A változások nemcsak az állat- és növényfajokra, hanem az őslakos közösségekre és a szegényebb régiók lakóira is komoly veszélyt jelentenek.

Április 29-én 130 ország képviselői gyűlnek össze Párizsban, hogy megvizsgálják az ENSZ vizsgálatának 44 oldalas összefoglaló jelentését.

Robert Watson, a dokumentumot készítő csoport vezetője szerint komoly szabályzásokra lesz szükség ahhoz, hogy csökkentsük a természetet érő károkat.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes föld kihalás


Megtekintések száma: 47436

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet