Brutális videó arról, hogy mit élnek át a tűzoltósok nap, mint nap!

2016. november 8., kedd
Tűzoltónak lenni nagy elhatottságot jelent, és olykor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen borzalmas körülmények között ugranak be égő házakba, hogy emberek életeket mentsenek, miközben a lángokkal vívnak. Ez a brutálisan látványos, és egyben hátborzongató videó mindent megmutat a tűzoltók életéből!

Talán te magad is elgondolkodtál már azon, hogy mennyire jó dolog lenne rendőrnek, vagy tűzoltónak menni. Sokak álmaiban ott van a gondolat, hogy egy nap majd lánglovaként mentsen emberéleteket.

Mára ez a hivatás némileg megkopott, varázsát vesztette, és egyese hajlamosak lenézni azokat, akik ezt a kemény, kétkezi, ámde nagyon fontos foglalkozást választják életük céljául.

Pedig nem is gondolnánk, hogy ezeknek az embereknek többet köszönetünk, mint gondolnánk. Nem csak emberéleteket, hanem szomszédokat, barátokat, ismerősöket, családtagokat, szerelmeinket is.

Ha ők nem végeznék minden nap a feladatukat, biztosan lennének barátaink, akiket elveszítünk. Ha ők nem vállalnák fel a csatát a pokol lángjaival, talán már mi magunk sem élnénk. Ők azok az emberek, akik őrangyalként állnak minden ember mellett, akik az életüket kockáztatják értünk, ha kell.Bele sem gondolunk abba, hogy milyen pokoli állapotok között kell olykor helytállniuk, és nem magukra, hanem mások testi épségére gondolni.

Ez a remek, megható és egyben brutálisan látványos videó egy kis betekintést nyer abba, milyenek a tűzoltók hétköznapjai háztűz oltás során.

A folyosón gomolygó sötétszürke füst, vagy a magasból aláhulló hamueső még semmi a falakon pókként végigfutó lángnyelvekhez, vagy a hirtelen keletkező robbanásokhoz képest.

Valószínűleg a legtöbbünk néhány percnél nem bírni tovább ilyen körülmények között.

A hivatásos tűzoltók azonban harcedzettek, speciális felszereléssel rendelkeznek, és egy nagyon fontos dologgal: bátorsággal és vakmerőséggel.

Ha ez nem lenne, ők maguk sem mernének bemenni egy égő, már omladozó házba csak azért, hogy valaki más miatt kockáztassák saját életüket.

Ennek ellenére megteszik, mert erre tették fel az életüket. Éppen ezért ne nézzük le a tűzoltók munkáját, hiszen a rengeteg hétköznapi teendő mellett emberek százainak az életét mentik meg idehaza is hétről-hétre.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes video érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 22838

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet