Brutálisan lemészároltak egy nagyon ritka tengeri állatot: még szelfiztek is vele: VIDEÓRA vették!

2018. szeptember 18., kedd
Botrány, hogy tehetnek ilyet? ÉS ez folyik nap mint nap számtalan szegletében a világnak.

Az izlandi Hvalur hf vállalat valószínűleg egy nagyon ritka hibrid bálnafajhoz tartozó állatot mészárolt le pár nappal ezelőtt a Sea Shepherd értesülései szerint, amihez könnyen lehet, hogy még nekik sincs engedélyük.

Videó is készült arról, ahogy az állat tetemét a fedélzetre húzzák, majd szelfiznek vele.

Hivatalosan 1986 óta betiltották a kereskedelmi bálnavadászatot, ezt az egyezményt pedig Izlandon, Norvégián és Japánon kívül mindenki be is tartja a mai napig.

A Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) külön engedélyhez köti, hogy az állatokat kereskedelmi célból ölni lehessen, mivel a számuk állítólag annyira lecsökkent, hogy már csak a vadászat előtti populáció 10 százaléka él a világóceánban.

Az izlandi Hvalur hf vállalatnak évi 191 barázdásbálna legyilkolására van engedélyük a bálnavadász szezon száz napja alatt.

A most levadászott példány viszont problémás lehet, mert a Sea Sheperd szerint előfordulhat, hogy nagyon ritka barázdásbálna – kék bálna hibridről van szó.

Teljesen mindegy, hogy mennyire csinálják legálisan a dolgot, a bálnavadászatról képeket és videókat nézni akkor is megrázó, főleg akkor, ha

az egyik képen a vadászok még szelfizgetnek is az elhullott állattal.

A Sea Sheperd szerint a Hvalur hf Japánba akarja majd eladni a bálnazsírt és -húst, ahol kedvelt ételkülönlegességeket készítenek belőle.

A bálnamentő önkéntesek szerint még az is lehet, hogy a legyilkolt állat egy kék bálna volt, ami megváltoztatná a helyzetet, mivel kék bálna levadászására az izlandi cégnek egyáltalán nincs engedélye.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen botrány


Megtekintések száma: 44944

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet