Brutálisan riasztó dologra képes az oroszok által készített humanoid robot!

2017. április 18., kedd
NÉZD MEG a videót, meg fog hűlni az ereidben a vér. A készítők szabadkoznak.

Az orosz védelmi miniszter, Dmtry Rogozin jelentette be, hogy egy olyan korszerű, napjaink szupertechnológiáján alapuló humanoid robotot sikerült kifejleszteniük, mely hihetetlen dolgokra képes.

A robotika a videó alapján lassan ott tart, hogy gyakorlatilag nélkülözhető lesz az élő emberi erő a háborúkban.

A nemrég előállított, majd tesztelt robot a FEDOR nevet kapta - Final Experimental Demonstration Object Research -, és kísérteties hasonlóságot mutat a Terminátor című filmekben látott robottal.

No, persze nem külalakra kell gondolni, hanem arra, hogy képes két kézzel fogni a fegyvert, és egyszerre lőni mindkét kézzel.

Erre egy ember is képes lenne, azonban két célpontot is be tud mérni egyszerre, erre pedig egy ember már képtelen.

A videón látott dolgok valami hátborzongatóak. Jól szemlélteti - a videó utolsó egy percét érdemes végignézni - hogy hogyan tudna néhány másodperc alatt akár több tucat célpontot leteríteni.

A védelmi miniszter szabadkozott, hogy nem hadászati célú a fejlesztés, hanem majd a Nemzetközi Űrállomáson fogják a robot hasznát venni, és ez a fegyveres célba lövős dolog csak egyfajta látványos demonstrációja volt a képességeinek.

"Nem fogunk terminátorokat gyártani, de a mesterséges intelligenciának, és az effajta robotoknak hatalmas szerepe lesz a jövőben" - állította Rogozin.

A legtöbben ennek ellenére attól tartanak, hogy mivel hatalmas potenciál lenne a robot hadászati felhasználásában, csak idő kérdése, hogy a technológia iránt ne érdeklődjön a hadsereg.

A jövő háborúit ugyanis nulla emberi veszteséggel lehetne így vívni, ez pedig óriási kihagyott lehetőség lenne bármely nemzet részéről.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen robotok


Megtekintések száma: 74428

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet