Brutálisat robbantott Észak-Korea: 16-szorosa a hirosimai atombombának!

2017. szeptember 14., csütörtök




Szakértők és elemzők szerint óriási a veszély. Sugárzás jutott a levegőbe!

Amerikai szakértők szerint akkora bombát robbantott Észak-Korea, hogy az még az amerikaiak által 1945-ben ledobott Hirosimát sújtó atomtöltetnél is tizenhatszor volt nagyobb erejű.

Ezzel Észak-Korea hihetetlen fenyegetéssé nőtte ki magát az USA szemében, de az egész világon egyfajta nemzetbiztonsági kockázatként tartják számon.

A politikai elemzők szerint Észak-Korea komoly veszélyt jelenthet a világbékére, és egy esetleges nukleáris háborút robbanthat ki.

A korábban felrobbantott bomba 250 kilotonnás volt.

Dél-Korea közben szerdán bejelentette, hogy a föld alatti nukleáris robbanásból eredő sugárzó gázizotóp megjelenését észlelte a légkörben, légiereje arról tájékoztatott, hogy hadgyakorlatot hajtott végre első ízben új robotrepülőgépével.

Ez azt jelenti, hogy a robbanást követően radioaktív sugárzás kezdett el terjedni a levegőben.

Míg a hirosimai atombomba mindössze 15 kilotonnás volt, az Észak-Korea által kipróbált bomba 250 kilotonnás. Azért a kettő között óriási, riasztó különbség van.

Egyelőre egyetlen külföldi kormány sem erősítette meg, hogy valóban hidrogénbombát robbantott Észak-Korea, de több szakértő is azon a véleményen van, hogy a detonáció minden jellemzője egy kétfokozatú hidrogénbomba robbanásáé volt.

Máris megjelentek a xenon 133 nyomai a légkörben, azaz a sugárzás elkezdte fertőzni a területeket.

A xenon a természetben elforduló színtelen, szagtalan nemesgáz, amelyet például ív- vagy villanólámpákban, lézerekben használnak.

A sugárzó izotópjai azonban kizárólag mesterségesen állíthatók elő, és maghasadáskor is keletkeznek.

Ez tehát egy újabb bizonyíték arra, hogy Észak-Korea nem lacafacázik, és ténylegesen komolyan gondolja az általa belobogtatott atomfenyegetést.

Mindenki azt kérdezi, vajon ez tényleg egy önvédelmi mechanizmus része lenne Amerikától való félelmében, mint ahogyan azt sokan állítják, vagy Kim Dzsongun tényleg van olyan őrült, hogy nukleáris háborút robbantson ki?

Egyes elemzők szerint az esetlegesen kipattanó háború akár ránk, magyarokra is veszélyes lehet, hiszen egy nagy világháborút eszkalálhat, mivel orosz, kínai és egyéb érdekek ütközhetnek Észak-Korea megtámadása kapcsán.

A nyugati vezetők szerint Kínának erőteljesebb nyomást kellene gyakorolnia Észak-Koreára, hogy az leállítsa rakétakísérleteit. Korábban Donald Trump amerikai elnök már többször hangoztatta, hogy Kína többet tehetne Észak-Korea megzabolázásáért.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség harmadik világháború kataklizma


Megtekintések száma: 57468





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet