Budapesten robbanhat be a járvány az Operatív Törzs szerint

2020. április 5., vasárnap
Megtartotta az operatív törzs vasárnap a szokásos tájékoztatóját a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyarországi helyzetről. 

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy 773 fertőzöttet tartanak nyílván, és mára ketten elhunytak a járvány miatt. Müller elmondta, hogy mindketten idősek, 80 év felettiek voltak. Hozzátette, hogy növekszik a gyógyultak száma, immáron 66-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

Müller külön kitért a tájékoztatón a fővárosra. Elmondta, hogy a legtöbb fertőzött Budapesten van, vagyis az összes magyar fertőzött 42 százaléka a fővárosban lakik, de ha Pest megyére nézzük az adatokat, akkor ez az arány már 62 százalék.

EMIATT NAGY A KOCKÁZATA ANNAK SZERINTE, HOGY BUDAPESTEN BEROBBAN A JÁRVÁNY.

Külön kérte, hogy a budapestiek vegyék komolyan a kijárási korlátozásokat, mert úgy vették észre, hogy sokan ezeket nem veszik figyelembe. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kijelölt kijárási idő, a 9-től 12-ig tartó sáv nem arra való, hogy az emberek szociális életet éljenek, hanem hogy elvégezzék a halaszthatatlan teendőiket, de alapvetően továbbra is mindenki igyekezzen otthon maradni.

A fiatalabb korosztályt is megkérte, hogy kerüljék a csoportos találkozókat. Ha ezeket nem tartják be a fővárosban és Pest megyében, akkor egy robbanás is történhet a járvánnyal, ezért

A JÖVŐBEN MÉG NYOMATÉKOSABBAN FOGJÁK ERRE FELSZÓLÍTANI AZ EMBEREKET.

Később Kiss Róbert rendőr alezredes, operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszélt több friss eseményről is. Mint kiderült, egy esetben egy illegális gyorsulási verseny miatt kellett intézkedni, de a legnagyobb problémát a különböző csoportosulások jelentik a fővárosban.

A rendőr alezredes elmondása szerint a tiltás ellenére különböző társasági gócpontok kialakulását vették észre olyan népszerű kirándulóhelyeken, mint a Normafa, a Margitsziget vagy a Városliget, illetve a Gellérthegy és a Király utca térségében a hatóságnak intézkednie is kellett egy-egy csoportosulás miatt.

Ezzel kapcsolatban később megjegyezte Kiss Róbert, hogy a kijárási korlátozások betartatása érdekében elképzelhető, hogy növelni kell a rendőrök létszámát.

Az újságírói kérdésekre elmondták, hogy a húsvétkor megnövekedő vásárlási kedv miatt érdemes figyelni arra, hogy ne tapogassuk össze a termékeket és ne vásároljunk olyat, ami szennyezett, azonban Müller szerint nem szükséges a vásárláshoz kesztyűt hordani. Ettől függetlenül kötelező utána kézfertőtleníteni.

A RENDŐR ALEZREDES A HÚSVÉTRE VONATKOZÓAN ELMONDTA MÉG, HOGY SZERDÁN JELENTIK BE, HOGY SZIGORÍTANAK-E A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSOKON VAGY SEM.


Megtekintések száma: 59238

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet