Buddha csontjait rejtheti egy ősi szentély?

2016. július 4., hétfő
Régészek egy csoportja fedezte fel azt a sírt, melyben egy ősi szentély Buddha maradványait rejtheti. Egy koponyacsont vezethet el a megvilágosodotthoz?

Egy ezer éves sírban találták meg Kínában azt az ősi szentélyt, melyben valószínűleg Siddhartha Gautama csontjait, vagy ahogy a világ jobban ismeri, Buddha csontjait találták meg.

A hihetetlen felfedezést a Grand Bao'-en templom alatt tették a régészek. A templom alatt ugyanis egy sztúpa modellt találtak, mely közel 117 centiméter magas, és 45 centiméter széles volt. Az egész sztúpa egy vasdobozban volt elhelyezve, mely egy óriási kőből kifaragott ládában volt benne.

A kőládán álló felirat - mely egy bizonyos Deming nevezetű alaktól származott - így szólt: "A tökéletes megvilágosodás mestere".


buddha-maradvanyai-aranyladika Ebben az aranyládikában találták meg a koponyacsontot[/caption]

Ebből a kutatók és a régészek azonnal arra következtettek, hogy

talán megtalálták a legendás Buddha csontjait.

A feliratok alapján más történelmi források is beszámolnak arról, hogy Buddha egyes csontjai, így a koponyacsontja is Kínába kerülhetett, miután

Buddha földi maradványai, és halála

A sztúpa nem más, mint a buddhista építészet egyik jellegzetes alakja. Egyike a legrégebbi buddhista vallási építményeknek, kezdetben egyszerű földhalom volt, amelybe Buddha relikviáit temették.

A legenda szerint Buddha halála után a testét elhamvasztották, és a hamvait nyolc sztúpába osztották szét.

Az i. e. 3. században Asóka felnyittatta ezeket a sztúpákat, és a hamvakat szétosztotta az általa épített több ezer sztúpában. A hagyományok szerint az északkelet-indiai és a nepáli határ közelében lévő Kapilavasztu városában uralkodó király, Suddhódana fia volt, s a mai Nepál területén, Lumbiniben született.

buddha Buddha ábrázolás... Igen, az ott egy horogkereszt, szvasztika. Régebben teljesen más szimbolikája volt, mint Hitler után.[/caption]

Körülbelül 80 éves lehetett, amikor megérezte a halála közeledtét, ezért összehívta követőit Kusínagarban. Utolsó ebédje után nagyon rosszul lett és súlyosan megbetegedett.

Megkérte egyik legfőbb tanítványát, Ánandát, hogy győzze meg Kundát, aki az ételt adta Buddhának, hogy az ő rosszullétének semmi köze az ételhez, és hatalmas érdemeket szerzett magának azzal, hogy a Tathágatha utolsó ételét ő szolgáltatta.

Buddha ezután meggyógyult, csak később szunnyadt el véglegesen. Megkérdezte a vele lévőket, hogy van-e bármilyen kérdésük még, ami tisztázatlan maradt. A szerzetesek azonban hallgattak. Lefeküdt jobb oldalára és a fejét a kezére hajtotta, majd elaludt.

Halálát követően kerültek maradványai a különböző sztúpákban szétszórásra, elhelyezésre.

Szenzációs lelet

A szóban forgó nagyon izgalmas leletet, ami egy koponya darabja, abban a sztúpában találták, mely az ezer éves templomban rejtőzött, a kőből készült ládában. A ládára írt szöveg tagadhatatlan utalás Buddhára.

A modell szantálfából készült, különféle kristályokkal és arannyal díszítve, éppen olyan stílusban, mint Indiában.

buddha-csontjai

A templomot korábban már egyszer porig rombolták egy háborúban, akkor a koponyacsont is majdnem elveszett, megsemmisült.

Később azonban a templomot újjáépítették, megszentelték, majd a szent maradványt egy sztúpába temették, a sztúpát pedig egy vasdobozba, melyet egy kőládába, mélyen a föld alá egy titkos kamrába, hogy soha senki ne találja meg, és ne essen bántódása.

A szóban forgó koponyacsont egy kisebb aranydobozkában volt elhelyezve, mely egy nála nagyobb ezüstből készült tartóban volt, a sztúpa alatt.

buddha-csontjai-2 A szóban forgó írás, mely Buddhára utal[/caption]

A külső ezüstös doboz falán különféle lelkekről készült ábrák voltak láthatóak, melyek táncoltak.

Természetesen annyira sok idő telt el Buddha és az emberiség jelenlegi időszámítása között, hogy a régészek nem tudnak DNS vizsgálatot végezni rajta, így csak sejteni lehet, hogy valószínűleg ténylegesen a megvilágosodott Buddha maradványai heverhetnek az aranyládikában.

Buddha az egyik legrejtélyesebb, legnagyobb misztikum által övezett figura volt. Bár sokan egyetértenek abban, hogy történelmileg létezett, akárcsak Jézusnál, itt is nehéz elválasztani a valós eseményeket a misztikumtól, a mendemondáktól.

buddha csontjai szvasztika


Megtekintések száma: 8907

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet