​Büntetk majd a textilmaszkot viselőket, akár 180 ezer forintot is fizethetnek?

2022. január 15., szombat




Csak a sebészeti vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkokat fogadják el, jön a teljes szigor…?!

A lakáson kívül mindenütt kötelezővé válik az egészségügyi védőmaszk viselése.

Elkezdődött a totális szigor bevezetése?

A textilből készült maszkokat azonban már nem fogadják el, aki ilyet visel, az ugyanúgy bírságra számíthat, mint az, aki egyáltalán nem takarja el orrát és száját

-figyelmeztetett pénteken Lucian Bode, román belügyminiszter.

A bukaresti kormány január 8-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbította a veszélyhelyzetet.

Emmellett az omikron-vírusvariáns gyors terjedésére, a fertőzöttek számának gyors emelkedésére hivatkozva ismét kötelezővé tette a sebészeti vagy az FFP-2-es szűrővel ellátott, orrot és szájat eltakaró, légzésvédő maszkok viselését a nyílt és zárt közterületeken.

A belügyminiszter szerint az intézkedés betartását ellenőrző rendőrök azokra is 2500 lejig (180 ezer forint) terjedő bírságot szabhatnak ki, akik textilből vagy műanyagból készült maszkkal mennek közösségbe, vagy a maszkot szabálytalanul viselik.

Ez hogyan érinthet akár minket is?

Hát úgy, hogy a világtendenciákat elnézve Orbán Viktor is hamarosan hasonló lépésekre kényszerülhet, hogy “ne lógjon ki” a sorból.

Az biztos, hogy már elkezdték írni az oltatlanok teljes korlátázását szolgáló kánont, és aki “nem lép egyszerre”, arra súlyos büntetések várnak.

Akár nemzetek, országok szintjén is.

Mit gondoltok?

Idehaza is jöhetnek komolyabb korlátozások, akár a maszkviseléssel kapcsolatban?


Megtekintések száma: 6199





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet