Ceres egyik fénylő foltja egy kupolaszerű képződmény

2016. március 23., szerda




A NASA szerint nem mesterséges, míg mások úgy vélik, hogy szándékos félrevezetés folyik a háttérben, és valójában valami olyanra bukkantak, amivel még nem volt dolguk.

[dropcap]M[/dropcap]egérkezett a legközelebbi kép a Ceres törpebolygó egyik fénylő foltjáról. A felvételt a tudósok kedden hozták nyilvánosságra.

2015 áprilisa óta a NASA Dawn űrszondája egyre közelebb és közelebb ereszkedett a törpebolygó felszínéhez.

Most az eddig készült legközelebbi fotót hozták nyilvánosságra a szakemberek, az űreszköz alig 385 kilométeres távolságból örökítette meg az Occator-kráter furcsa képződményeit. 

ceres-fenylo-folt

A 92 kilométer átmérőjű, 4 kilométer mély kráter képződményeit korábban két, jól elkülönülő foltnak hitték, csak a későbbi felvételek alapján vált egyértelművé, hogy tulajdonképpen sok, különálló pötty alkotja a fényes területeket.

A legközelebbi fotó az egyik „pöttyre” fókuszált rá. A NASA honlapja szerint jól megfigyelhető, hogy ez egy kupolaszerű kiemelkedés olyan törésekkel és felszíni formákkal.

Rejtély, hogy pontosan mi lehet

„Mielőtt a Dawn űrszonda megkezdte volna a Ceres részletesebb vizsgálatát, az Occator-kráter egyetlen nagy fényes területnek tűnt. A legutóbbi, közeli felvételek azonban összetett képződményeket mutatnak, ami újabb kérdéseket vet fel a foltokkal kapcsolatban” – magyarázta Ralf Jaumann bolygókutató, a Dawn küldetés egyik munkatársa.

ceres-foltjai

A Ceres fénylő foltjainak eredetét több tanulmány is vizsgálta már: vélték vízjégnek és nedves sólerakódásnak egyaránt.

Biztosra azonban senki sem tudja, hogy mi lehet, épp ezért kaptak szárnyra a pletykák, miszerint lehet, hogy egy mesterséges objektumról van szó.

A NASA már régóta tudja, hogy idegen kéz által épített objektum lehet a Ceresen. A most megtalált kupola egy komplexum része lehet,

azt nem tudni, hogy mennyi idős, vagy hogy van-e a környékén bármiféle aktivitás, esetleg életre mutató jelek.

Hamarosan majd újabb felvételek fognak hivatalosan készülni, hogy még részletesebb képet kapjanak a területről.

Nem hivatalosan már tudnak valamit?

Egyesek szerint a NASA sokkal többet tud az üggyel kapcsolatban, mint amit a nyilvánossággal megoszt. Hogy mit, azt persze mindenki csak találgatja, de az idegenektől kezdve mindenféle teória kering az internet különféle fórumain.

fenyek-a-ceresen

Talán olyan bizonyítékot találtak, mely alátámasztja azt, hogy nem a természet formálta a kupolát? Vagy szerves anyagok nyomait fedezték fel? Egy biztos, valamit titkolnak előlünk.

A kupola tízszer magasabb, mint a Föld egyik legmagasabb épülete, az Empire State Building.

Az idegenek lényekben hívők szerint az épület komplexum egy óriási ősi templom, a naprendszer legnagyobb csillagközi temploma.

Az igazság idővel ki fog derülni, hisz ha valamit megtanulhattunk az idők folyamán, az az, hogy az igazságot soha nem lehet eltusolni.

tudomány idegen idegenek


Megtekintések száma: 5800





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet