Christine Chubbuck: a nő, aki lő adásban lőtte főbe magát hírolvasóként!

2018. május 8., kedd
"A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet”

Christine esete az egyik leghátborzongatóbb nem csak a televízió de a világ történetében is.

Azelőtt soha nem vetett véget senki az életének élő, egyenes adásban, miközben több ezer ember nézte őket.

Christine megtettem, a tette mögött pedig nagyon félelmetes okok húzódtak, melyek cska később derültek ki...

Halála előtt néhány héttel megkérte a főnökét, hadd készíthessen egy anyagot az öngyilkosság témájáról.

Az engedélyt megkapta, és ennek ürügyén részletesen kikérdezte a sarasotai seriffhivatal egyik munkatársát a lehetséges öngyilkossági módszerekről, különös figyelmet szentelve a 38-as kaliberű revolverek használatának.

8 nappal a tragédia előtt egy kollégájának elmondta, vett egy fegyvert, és amikor a férfi megkérdezte, miért, azt válaszolta, úgy gondolta, munka közben majd agyonlövi magát vele. A munkatársa azt hitte, csak viccel.

Pedig egyáltalán nem viccelt... Ugyanis egy szörnyű titkot őrzött, melyről talán ő maga sem tudott igazán, de erről kicsit lentebb majd...Szóval Christine-t megszállta ez a gondolat. 1974 július 15-én aztán bement a csatornához az elrejtett fegvyerrel, és a reggeli hírolavsás befejezése után ezeket mondta a nagyközönségnek:

„A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet” - ezután előhúzta a revolvert, majd főbe lőtte magát, megadva a közönségnek azt, amire annyira vágyott: vért, borzalmat, izgalmat.

A nézők nagy része fel sem fogta, mit látott. Sokan azonnal a csatorna számát tárcsázták, hogy megtudják, hoax volt-e az egész, míg mások a rendőrséget hívták. 

Bár kórházba szállították, ott már nem tudtak rajta segíteni...

Mivel Christine tévészereplés közben lőtte fejbe magát, a tragédiáról felvétel készült; a valódi tekercs a riporternő családjánál volt egészen addig, amíg meg nem semmisítették.

Kiderült, hogy Christine bipoláris személyiségzavarban szenvedett, ez pdig nagyon veszélyes hangulatingadozásokat eredményezett nála, és olyan gondolatokat, amik miatt véget akart vetni az életének.

Bár az eredeti felvétel, melyen látszik, ahogy főbe lövi magát, már nincs meg - talán a dark weben még fellelhető - de a lövés előtti pillanatok fent vannak a Youtube-on.

Update: a videóban benne van az ominózus pillanat is, ezért csak erős idegzetűeknek!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség bizarr történelem durva


Megtekintések száma: 17474

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet