​CIA: ha Putyin atomot vet be, az USa megsmemisítő csapást mér

2022. október 3., hétfő




Bejelentették a harmdik világháború előkészületeit?

Bejelentették a harmdik világháború előkészületeit?

A CIA volt igazgatója és nyugalmazott tábornoka,
 David Petreaus szerint a moszkvai vezetők kétségbeesettek, de ez a jelenlegi helyzeten már nem változtat, a harctéri állapotok visszafordíthatatlanok.
A CIA korábbi igazgatója, David Petraeus az ABC Newsnak adott interjúban arról beszélt, hogy az Egyesült Államok és a szövetségeseik megsemmisítenék az orosz csapatokat és felszereléseiket, valamint a fekete-tengeri flottájukat is elsüllyesztenék, amennyiben Vlagyimir Putyin elnök atomfegyverhez nyúlna a háború megnyerése érdekében.

Olyan választ adnánk az orosz nukleáris eszkalációra, amely kiirtana minden orosz csapatot, amely kivonult a frontra, valamint minden hajót a Fekete-tengeren

– jelentette ki Petraeus.

Vasárnap az orosz média hátborzongató felvételeket mutatott be nukleáris gombafelhőkről, miközben az orosz elnököt arra szólítják fel, hogy ha kell, tegyen „drasztikus lépéseket” az ukrajnai győzelem érdekében.

Arra a kérdésre, hogy ha Oroszország atomfegyvereket vetne be Ukrajnában, az háborúba vonná-e be Amerikát és a NATO-t, Petreaus azt mondta, ez nem indokolná, hogy a szövetség 5. cikkelye szerint életbe lépjen a kollektív védelem. 

Ez azért van, mert Ukrajna nem része a NATO-nak, de ettől függetlenül az Egyesült Államoknak csattanós válasza lenne Petreaus szerint.

David Petreaus elismerte, hogy valószínűleg a sugárzás a NATO-tagországokra is kiterjedne, így ezután NATO-tag elleni támadásnak is értelmezhető lenne az atombomba ledobása. 

Hozzátette viszont, hogy nem akarnak háborús eszkalációba keveredni, de ha szükséges, megteszik.

Meg kell mutatni, hogy ezt semmiképp sem lehet elfogadni.


Megtekintések száma: 18047





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet