Cigigyárak - ÍGY manipulálják a teljes médiát és a törvényhozást, hogy még több embert károsíthassanak meg!

2018. június 21., csütörtök




Borzalmas, ami a színfalak mögött zajlik!

A dohányipar midig is tudta, hogyan lehet befolyásolnia tömeget, az emberek tudatát.

Ebben nagy sgetíségünkre voltak a világ legjobb makreting szakemberei, és ez ma is így van.

A dohányipar profitja ugyanis a mindenkori szabályozások ellenére nemhogy csökkenne, rejtélyes módon még nő is. A színfalak mögött ugyanis nagyon durva dolgok zajlanak.

A dohányipar évente milliárd dollárokat költ reklámozásra, elárasztva a fogyasztási piacot olyan képekkel, melyek a cigarettázást összefüggésbe hozzák a sikerrel, a nemi vonzerõvel, az emancipációval, egyéniséggel, romantikával, és kifinomultsággal. 

1993-ban a nagyobb cigarettagyártók több mint 6 milliárd dollárt költöttek; 1994-ben 4,83 milliárd dollárt költöttek.

Az adatok még nem állnak rendelkezésre az ezt követő évekre vonatkozóan.

Néhány cigarettareklám úgy tűnik, hogy figyelembe veszi a dohányzásellenes érdekvédők aggályait és a termék eladása érdekében kicsavarja a szavak értelmét.

A Merit nevű alacsony kátránytartalmú cigaretta hirdetései például az egészségi aggályokból próbáltak tőkét kovácsolni azt hirdetve, hogy "Te meg tudod tenni!"

Ez az üzenet azt a gondolatot hordozza, hogy az alacsony kátránytartalmú cigarettára való áttérés az egészség szempontjából fontos,

erővel és akaraterővel párosuló teljesítményt jelent.

Az iparág fenntartja azt az álláspontját, hogy azért reklámoz, hogy a jelenlegi dohányosokat meggyőzze arról, hogy térjenek át egy másik márkára és nem azért, hogy a nemdohányosokat rávegye a dohányzás elkezdésére. 

Egy tanulmány azonban megvizsgálta a márkacserére vonatkozó adatokat és megállapította, hogy a márkacsere önmagában a cigarettagyártó cégek reklámkiadásainak csak egy igen kis százalékát indokolja.

1986-os adatok szerint a felnőtt dohányosok mindössze kb. 9%-a 4,2 millió cserél márkát évente, és kb.7%-a 3,1 millió tér át más cigarettagyártó által forgalmazott márkára.

A kutatók kiszámították, hogy a 3,1 millió más gyártóhoz átálló dohányosból származó nyereség kb. 362 millió dollár volt, amely egy jelentéktelen összeg az iparág 1986. évi 5.4 milliárd dolláros profitjához képest, és nehezen indokolja a cigarettahirdetésekre költött milliárdokat.

Az Amerikai Orvosi Egyesület lapjában 1994-ben közölt tanulmány a nõket megcélzó

reklámok bevezetését kapcsolatba hozta a dohányzás szembeszökõ növekedésével a serdülõ

lányok körében.

Erről, és ezekről a dolgokról SENKI SEM beszélt a teljes médiában...

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód feltáró dohányipar


Megtekintések száma: 16462





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet