​Covid súlyosság és antitestek: fontos dolog derült ki róla!

2021. július 21., szerda




FONTOS, mindenki tudjon róla!

Egy egész olasz városon végzett kutatás szerint legalább 9 hónapig megmaradnak a koronavírus elleni antitestek a szervezetben fertőzés után, és nincs összefüggés a fertőzés súlyossága, valamint az antitestek mennyisége között – olvasható egy sajtóközleményben, ami az Eurekalerten jelent meg.

A Paduai Egyetem és az Imperial College London közösen letesztelte az olasz Vo’ város lakosságának 85 százalékát, azaz több mint 2500 embert. Először 2020 februárjában-márciusában, majd 2020 novemberében tesztelték őket – az első alkalommal a fertőzésre, a második alkalommal antitestekre. Az eredmények azt mutatták, hogy

a tavasszal fertőzöttek 98,8 százalékánál detektálhatók voltak még antitestek.

A Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból kiderül, hogy nincs különbség az antitestek számában aszerint, hogy kit viselt meg jobban a koronavírus-fertőzés, és kit kevésbé.

A kutatási eredmény azért fontos, mert három különböző antitest jelenlétét vizsgálták, amelyek mindegyike a vírus más részére reagál. Május és november között mindegyik antitest száma csökkent, de más és más arányban. Néhány ember esetében még növekedett is az antitestek száma, ez valószínűleg újrafertőződésre utal.

A szakértők megjegyezték, hogy ugyan a fertőzés súlyossága nem mutat összefüggést az antitestek számával, a különböző tesztek igen – éppen ezért óvatosságra intenek mindenkit, aki saját maga méretné az antitestjei számát, nem biztos ugyanis, hogy megfelelő teszttel teszi azt.


Megtekintések száma: 30246





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet