Csak összefogással lehet megakadályozni a GMO alapú Európai mezőgazdaságot

2016. szeptember 25., vasárnap
A GMO egyre szélesebb körben terjed, és egyre szélesebb körben használják annak ellenére, hogy bizonyítottan káros nem csak az állati szervezetekre, hanem az ember szervezetére is. 

Csak egységes összefogással leszünk képesek felvenni a harcot a GMO lobbi profithajhász cégeivel.

Össze kell fogni annak érdekében, hogy egész Európa genetikailag módosított organizmus-mentes (GMO-mentes) övezet legyen, hogy a mezőgazdasági termelés teljes egészében GMO-mentessé váljon.

A GMO jelenség régóta fenyegeti Európát, de szinte az egész világot. Amerika ebben a kérdésben már szinte elbukott.

Ott a GMO érdekeltségű cégek szép lassan tönkretették a hagyományos mezőgazdaságban érdekelt farmereket, majd felvásárolták a tönkretett gazdákat, hogy a GMO termékeik tovább terjeszthetőek legyenek.

A megmaradt mezőgazdasági területeket pedig a genetikailag módosított kukorica egyedei kezdték el ellepni.A GMO elleni harc az elkövetkező évek nagy kihívása lehet Európa számára.

GMO – tömeggyártott méreg?

Bár 2015-ben a genetikailag módosított élőlények, - GMO - köztermesztésének tiltását lehetővé tevő uniós jogszabály-módosítás megszületett, a harc még messze nem dőlt el a GMO érdekelt megacégek ellen.

A profit mindenekfelett áll, és ezt a GMO üzletben utazó cégek tudják. Nem fogják feladni, amíg a GMO nem ér el teljes lefedettséget Európában is.

A genetikai módosítás során az alanyba más élőlény (például: baktérium, vírus) DNS-ét helyezik, a gének kombinálásával létrejött élőlények tehát a természetben nem fordulnak elő, hagyományos keresztezés révén nem születnek.

A mai napig nem végeztek a GMO termékek hosszú távú fogyasztásával kapcsolatos hatásokkal kapcsolatban kutatásokat.

Vagyis ez egy lutri, és nem tudni, hogy 20-30 év múlva, vagy a következő generáció megszületésekor milyen komoly mellékhatásokkal kell majd küzdenie az embereknek.

Már több tanulmány is kapcsolatba hozta a módosított élelmiszerek fogyasztását az ételallergiával, idegrendszeri zavarokkal, antibiotikum rezisztenciával, sőt, a rák kialakulásával is.

Európa nem akar genetikailag módosított szemetet

Érdekes tény, hogy Európa lakossága meglehetősen idegen a GMO termékekkel. Sokan úgy vélik, káros az egészségre, ami a fentebb leírt tényeket tekintve teljesen jogos.

Az Európai Bizottság felmérései szerint az európai polgárok döntő többsége nem kíván géntechnológiával módosított élelmiszereket látni a tányérján.

A GMO termékeknek tehát óriási a társadalmi elutasítottsága, így egyelőre Európának nem kell félnie, azonban ezzel még nem nyertük meg a háborút, csupán kisebb csatákat nyertünk.

Az európai országok mezőgazdasága a hagyományos növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is versenyképes tud maradni, sőt, kifejezetten kedvezőbb exportlehetőségekhez juthat. Ez sem kedvez a GMO termékeknek.

Azonban felhívják egyes szakemberek arra a veszélyre a figyelmet, hogy a GMO idő előtt beszennyezheti Európa mezőgazdasági termőterületeit, és az európai lakosság akarata ellenére is el fog terjedni a kontinensen, maga mögé utasítva az őshonos fajtákat.

összeesküvés egészség GMO lobbi


Megtekintések száma: 149142

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet