Csernobil: ezeket a tényeket titkolták el a világ elől sokáig a katasztrófával kapcsolatban!

2019. június 8., szombat




Bár a mai napig elkenik, elmaszatolják valós adatokat, és a katasztrófa tényleges, ma is érzékelhető hatásait, mind tudjuk, hogy a sugárdózisból bizony mi is kaptunk.

Érdekes módon a környező országokban is kimutatható volt az elkövetkező években ez az emelkedés, ám erről már jóval kevesebben beszélnek.

Magyarországon 86 után indult meg nagyobb mértékben a társadalom elrákosodása. Tömegével hullottak az emberek, de persze nem mindenki kötötte ezt Csernobilhoz.

Nem egy történet kering arról, hogy a Pripjatyban szolgálatot teljesítő teherautók, buszok alkatrészeit később eladták, majd átcsempészték a környező országokba, köztük Magyarországra is.

Az emlőrák 1,6-szer vált gyakoribbá a likvidátorok körében. Fehéroroszország és Ukrajna legsúlyosabban szennyezett területein az emlőrák előfordulási gyakorisága a kétszeresére növekedett;

A kognitív funkciók csökkenése a likvidátorok körében;

A szürkehályog gyakoriságának növekedése a likvidátorok körében;

A mortalitás növekedése a likvidátorok és a helyi lakosok körében;

Fogyatékosság a likvidátorok és helyi lakosok körében.

Egészen a közelmúltig igaz volt, hogy a mentális zavarok jelentősége háttérbe szorult a fizikai egészség mögött a közvélekedésben.

Egymillióan élnek Oroszországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban több száz olyan településen, ahol az éves sugárzási dózis meghaladja az 1 mSv értéket.

Fehéroroszországban, Oroszországban és Ukrajnában 150 000 km2 földterületet ért olyan mértékű sugárszennyezés, amelynek következtében ki kellett telepíteni a lakosságot, vagy korlátozni kellett a mezőgazdasági célú földhasználatot.

Az oroszok több ízben törtek már be olyan zárt rendszerekbe, melyekbe elméletileg lehetetlen lenne, mert még online kapcsolat sincsen a külvilággal..

Korábban egy alkalommal majdnem katasztrófát okoztak ezzel.

Ez azért rendkívüli dolog, mert ma tulajdonképpen ott tartunk, hogy Csernobil bármikor, bármelyik napon megismétlődhet a jövőben. Ráadásul több százszorosan.

A kibertámadások világában ugyanis létrejöhetnek - és mint tudjuk már vannak is - olyan kiberhadseregek, hackercsoportok, akik a világ összes atomerőművét fel tudnák robbantani alig 15 perc alatt...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen rejtélyek történelem csernobil


Megtekintések száma: 21024





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet