Csillagösvényen - A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve - VIDEÓ

2019. június 5., szerda
Honnan ered a magyar nép és nyelv? Létezett-e a sumér rokonság vagy az etruszk kapcsolat?

Mi igaz és mi nem a finnugor elméletben? Volt-e írása a hunoknak és a magyaroknak?

Ezernyi kérdésre keressük a választ neves szakértők segítségével. Rengetegszer felvetődött a kérdés, hogy a magyaroknak mennyi és milyen szintű köze lehetett az ősi civilizációkhoz.

Ma már rengeteg különféle elmélet létezik arról, hogy az ősi sumer civilizáció és a magyarok között valamilyen kapcsolat lehetett, ugyanis egyes ősi sumer szavak, városok nevei megegyeznek magyar szavakkal, amiknek ráadásul a jelentése is hasonló.

Sokak szerint ez nem lehet véletlen.

A sumer-magyar nyelvrokonság lehetőségének első felvetői a sumer nyelvet először felfedező külföldi tudósok voltak, az 1800-as évek második felében, akik a sumer agglutinatív jellegéből kiindulva próbáltak lehetséges leszármazott nyelveket találni az egyébként rokon nélküli sumernek.

A magyar nyelvészeti irodalomba és kutatásokba az elmélet innen került át, elsődlegesen a finnugor-magyar rokonsági elmélet ellenpontjaként és szoros összefüggésben a többi (türk-, altaji-, turáni-, stb.- magyar) nyelvrokonítási elmélettel.

Jelenlegi formájában ez az elmélet szinte az összes többit „bekebelezi” és magába olvasztja, közvetlen történeti és nyelvi fejlődést feltételezve a sumer, a turáni/altaji/türk és a magyar nyelv között.

A kérdés még mindig az, hogy honnan jöttünk? Kik voltunk, vagy hogy milyen régi pontosana történelmünk?

OSZD MEG másokkal is!

video rejtélyek magyarsag nemzet ősmagyarság


Megtekintések száma: 920277

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet