Csodálatos helyek, ahová mindenképp el kell jutnod az életben!

2016. május 28., szombat




Egy Japán folyó, mely rózsaszínben pompázik. A világ legnagyobb tükröződő felületén a felhőkön is táncolhatsz. De ha a távol kelet legszebb helyeire vágysz, akkor is találsz kedvedre valót. Íme a világ leggyönyörűbb helyei, melyekre feltétlenül el kell jutnod egyszer!

Inokashira park

Csodálatos, szinte már-már mesebelinek ható tájat idéznek tavasszal az Inokashira Park cseresznyefái virágzásuk idején. Japánban igazi társadalmi esemény a cseresznyefa-virágzás.

inokashira-park-3

Az a pár nap, amíg le nem hullatják a cseresznyefák a szirmaikat, fantasztikus fesztiválhangulatot hoz egy akkora metropoliszba is, mint Tokió. A látványt Danilo Dungo fotós, minden évben csodálatos képeken örökíti meg.

inokashira-park

Ha valaha el szeretnénk látogatni egy olyan helyre, ahol eszünkbe juthatnak a régi szerelmek, és a másik iránti érzés hatalmába kerít, ezt a helyet válasszuk.

Salar de Uyuni, Bolívia

A hely már önmagában is világrekorder, ugyanis a bolygó legnagyobb tükröződő felületeként tartják számon. Tulajdonképpen nem más, mint egy évente kiszáradó sós tó. Azonban sós mocsárként illetve sós sivatagként is meghatározható, mivel általában száraz, viszont időszakosan néhány cm-es vízréteg borítja. Bolíviában, az ország délnyugati részén, az Andok hegyvonulatai közötti medencében fekszik.

salar-de-uyuni

Ezen a csodálatos helyen még az is megeshet, hogy a felhőkön táncolhatsz. Nappal 40 fok van, este pedig -10 fokig is lehűlhet az idő, így nem kifejezetten turista paradicsom, de ha valaki látni akar az életben valami igazán gyönyörűt, mindenképp látogasson el ide.

Palawan, fülök-szigetek

Palawan nem más, mint a Fülöp-szigetek végső határmezsgyéje. A szigetcsoport nyugati szegélyén helyezkedik el, és a legzöldebb szigetnek számít, itt a legsűrűbb a természetes növényzet.

palawan-fulop-szigetek

Magas hegyek, vízesések, barlangok, és persze gyönyörű strandok jellemzik, leghíresebb nevezetessége pedig a világ leghosszabbjaként ismert földalatti folyó, mely a Puerto Princesa Földalatti Folyó Nemzeti Park területén található, a fővárostól, Puerto Princesától kb. kétórányi autóútra. A nemzeti park és a folyó 1999 óta az UNESCO Világörökség részét képezi.

palawan-fulop-szigetek-2

Van valami csodálatos, leírhatatlan az itt átélt naplementékben. Amikor a nap vérnarancs színű sugarai megfestik a vízfelületet, úgy érezhetjük, semmi célunk nem volt soha az életben, csak eljutni ide.

Kolukkumalai teaültetvény, India

A Kolukkumalai ültetvény nem csak látványos, de az egyik legnagyobb és legmagasabb földrajzi területen fekvő teaültetvény a világon. Éppen ez adja a tealevelek friss üde zamatát.

kolukkumalai-tea-ultetveny-india

A terület 2170 méter magasan fekszik a tengerszint felett, és 32 kilométeren terül el Indiában. A dombokkal tarkított lankás terület legmagasabb pontján egy kicsiny falu található, melyet csak autóval lehet megközelíteni, a teaültetvények közti kacskaringós utakon.

kolukkumalai-tea-ultetveny-india-2

Ha szereted a teát, azért, ha pedig rajongsz a kalandokért, és a megnyugtatóan gyönyörű tájért, akkor meg azért látogass el ide. Nincs kifogás!

Zayed sejk-mecset

A Zayed sejk-mecset a nyolcadik legnagyobb mecset a világon. Nevét Zájed bin Szultán Ál Nahján emír-elnökről kapta. ha egy kicsit is rabul ejt minket a távol kelet eleganciája és varázslatos világa, akkor egy percig se habozzunk ellátogatni ide.

zayed-mecset

A mecset előtti óriási, díszített tér lenyűgöző, több mint tízezer ember férne el itt. A mecset befogadóképessége is impozáns, közel 40 ezer embert tudna fogadni teljes kapacitáson.

Több világrekord büszke birtokosa is,, ugyanis itt található a világ legnagyobb szőnyege, melyet Ali Háliki tervezett, és közel 5700 m² területű.

zayed-mecset-2

A szőnyeg 15 kisebb darabból áll amit ott helyben kézzel varrtak össze. A szőnyeg 35 tonna gyapjúból és 12 tonna pamutból készült, teljes súlya így 47 tonna. A szőnyegben összesen 2 268 000 000 csomó van.

Bryce kanyon, Utah

A Bryce kanyon a Bryce Canyon Nemzeti Park részeként az USA legszebb tájainak egyike. Valójában nem is egy valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki.

bryce-kanyon

Akik szeretik a kőkemény kalandot, azok elvegyülhetnek az óriási sziklaoszlopok lábai mentén létrejött labirintus-szerű ösvényeken, és próbára tehetik magukat, hogy erősebbek-e a természetnél.

bryce-kanyon-2

A fennsík pereméről egy tucat túraútvonal vezet le. Ezek között vannak hosszabbak és nagyobb állóképességet igénylők, mint a Bryce Pointról induló Peekaboo túraútvonal, és vannak rövidebbek, mint az 1-2 órás Queens Garden túraútvonal. Ez utóbbi út a Bryce amfiteátrum sziklatornyai közé visz le, a Viktória királynő alakjára emlékeztető egyik sziklatű lábáig.

Saganói bambuszliget

Japán egyik legcsodálatosabb természeti látványosságát, a varázslatos hangulatú saganói bambuszligetet a japán kormány az ország száz megőrzendő természeti hangja közé választotta.

saganoi-bambuszliget

A saganói bambuszliget Arashiyama látványosságai között is kiemelkedő helyet foglal el. A közepén végigfutó ösvény éppen a Tenryu-ji templom északi kapujánál indul, és lehetséges, hogy a liget már a templom helyének megválasztásában is szerepet játszott, hiszen a japánok gyakran építették templomaikat és szentélyeiket bambuszligetek közelébe, mégpedig egyes vélekedések szerint abban a hitben, hogy ezek segítik őket a gonosz erők elűzésében.

saganoi-bambuszliget-2

Ezért ha mi is megtisztulásra vágyunk, akkor látogassunk el ide, és hagyjuk magunk mögött azt, amitől meg kell, hogy szabaduljunk.

érdekes hihetetlen érdekesség gyönyörű csodálatos helyek


Megtekintések száma: 15951





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet