Csodálatos virtuális barangolás a befagyott Plitvicei-tavaknál

2017. január 27., péntek




Egy kutyával együtt indulhatunk látványos videó sétára Horvátország legszebb tóvidékén.

Talán közületek sokan nem hallottak még a Plitvicei-tavakról, melyek Horvátországban találhatóak, és Európa legnagyobb, és egyben legszebb tórendszereként van számon tartva.

Kétségkívül ez az ország legszebb látványossága, már ami a természetet illeti. A turisták ide leginkább nyáron látogatnak, és olyan hangulatot és látványt élhetnek át, mint egy egzotikus oázisban, de a vidék télen is eszméletlenül szép.

A terület egy hatalmas völgyben terül el, amit nyáron buja erdő ölel körbe. 1979-től az UNESCO világörökség részeként felvették a világörökségi listára is.

Mint említettük, nem csak nyáron, hanem télen is mesés a táj. Mintha a jégvarázs egy helyszínén járna az ember. Valóban mesébe illő, jéggé dermedt, mozdulatlan vízesések, hatalmas, hólepte fák, és fehérbe borult erdők szegélyezik az arra járó utazók útját.

Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk.

Aki teheti, annak érdemes ellátogatnia télen is a területre, és valóban csodálatos élményben lehet része.

Akik pedig nem tehetik meg, vagy túl hidegnek, és kimértnek gondolják az időjárást, azok most az otthon melegéből indulhatnak neki egy virtuális sétára egy kutyával, miközben körbejárják a lélegzetelállító vidéket.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 34061





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet