​Csoki: elképesztő egészségügyi hatásai vannak, jobb ha tudsz róla

2021. március 31., szerda
Nagyon fontos hogy védd a szervezeted és az egészséged, és ebben is a segítségedre lehet!

Épp csak elmúlt a Valentin-nap, de már itt is a nőnap, aztán nemsokára jön a húsvét, így az ajándék csokira mindig van jó indok. 

És rengeteg minőséginek titulált termék van a bevásárlóközpontok polcain, de az igazság az, hogy legtöbbször nem a megfelelő formában fogyasztjuk ezt a csodaszert.

Mert a csokoládénak, jobban mondva a benne levő kakaónak igen sok áldásos hatása van, de nem mindegy, hogy hogyan fogyasztjuk.

A kakaóbab ereje:

- Erős antioxidáns, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében.

- Több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz.

- Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. Található benne foszfor, magnézium, réz, kálium, valamint A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin.

Szóval egyfelől az immunrendszerünket erősíthetjük vele, másfelől pedig az agyunkat pörgethetjük fel.

De az üzletek polcain levő csokoládék többségétől aligha várhatunk ilyen hatást...

A tejcsokoládé alapból nem jó irány. És minél több ízesítő-színesítő elem van benne, annál messzebb kerülünk az igazságtól.

Ha a kakaó áldásos hatását akarjuk átélni, vagy magát a kakaóbabot kell fogyasztanunk, vagy az étcsokoládék közül kell választanunk. És minél magasabb a kakaótartalom, annál jobban járunk vele.

Létezik például egy úgynevezett "kakaó ceremónia", amihez kifejezetten ceremoniális csokoládét kell használni, ami 100% organikus kakaót tartalmaz.

A kakaó-szertartásokról mi keveset hallunk, de valójában évezredek óta léteznek. 

A maja és azték tradíciók, Közép- és Dél-Amerika ősi kultúrájában megtaláljuk a spirituális, gyógyászati és szertartási célokra, belső ébredésre és kreatív erők kibontakoztatása céljából. Ma Magyarországon is többen tartanak már ilyen szertartást, így aki komolyan érdeklődik iránta, csatlakozni is tud, vagy az otthonában is kipróbálhatja az élményt.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 47189

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet