Csökken a szervezet immunválasza, a régebben oltottak is megbetegedhetnek

2021. december 1., szerda
Kiadták a vészjelzést a szakemberek!

Több mint 880 ezren mentek el oltakozni a koronavírus ellen országszerte a kormány által a múlt hétre meghirdetett, és e hétre meghosszabbított oltási akcióban – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője Sopronban szerdán.

György István közölte: az operatív törzs kérésére az országos oltási munkacsoport foglalkozik az 5–11 éves korosztály oltási stratégiai tervének kidolgozásával, és ezzel várhatóan a jövő hét elejére kész lesz.

Ezután a kormány meg fogja hozni a szükséges intézkedéseket. A gyermekeknek szánt vakcina az előzetes hírek szerint december 20. körül érkezik az országba

– mondta.

Az új variáns terjedésének megelőzése miatt mától kötelezően karanténba kell vonulniuk azoknak, akik az utóbbi 14 napban az omikron szempontjából veszélyes afrikai országokból, valamint Izraelből vagy Hongkongból érkeztek Szlovákiába.

Az Index beszámolt róla, hogy a Magyarországgal szomszédos országban már a határzár is felmerült a koronavírus fertőzés legújabb variánsának európai megjelenése miatt, ám addig is a Közegészségügyi Hivatal még bejelentette, hogy december 1-től kötelezően karanténba kell vonulniuk azoknak, akik valamilyen dél-afrikai országból érkeztek, továbbá a Hongkongból és Izraelből való hazatérést is ide sorolták. 


Megtekintések száma: 21569

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet