​D. Csaba egy nőgyilkossal került egy zárkába: cellatársára támadt a csantavéri halálosztó

2021. január 2., szombat
Nem akármi történt...

Budapest — Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, de ez nem tette szelíddé a csantavéri halálosztót, D. Csabát (39): ököllel verte a cellatársát.

A több gyilkossággal vádolt férfit egy nő életét kioltó rab mellé helyezték, vele került konfliktusba még december 17-én – most pedig fegyelmi vizsgálatra számíthat.

D. Csaba az ügyvédjének azt állította, nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért verte meg cellatársát.

– Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve. Ügyfelem ezért kérte az áthelyezését – mondta D. Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián.

A csantavéri halálosztóként elhíresült fogvatartottat, ahogyan másokat is, bizonyos időközönként áthelyezik másik zárkába. Többször, ahogy most is, a vádlott maga kérte ezt, egyszer kifogásolta, hogy a temetőre néz a cellája, aztán úgy vélte, a másik zárkába kívülről be lehet lőni, alvilági ellenfelei így könnyen kinyírhatják.

Most a nőgyilkossal került egy cellába, és az ügyvéd szerint borítékolható volt, hogy baj lesz.

A két rab közötti feszültség nagyjából két hét összezártság után robbant.

– Védencem fokozott őrizetű kategóriába tartozik, az egészségügyi sétát is elkülönítve végzi és a zárkája is bekamerázott, így az incidensről készült videófelvétel, amit még nem láttam, de a két fogvatartott összeszólalkozott, és védencem állítólag ököllel arcon ütötte zárkatársát. 

Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőeljárás. A büntetés-végrehajtási intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatartottak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétük bármilyen problémát generálhat 

– magyarázza dr. Gulyás Krisztián, hozzátéve: védence maga is bántalmazott volt egykor, így különösen érzékeny erre a témára, sőt, egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezeteknek, ezt azonban nem engedélyezték neki.

Mint ismert, D. Csabát két gyilkosságért vonják felelősségre, bár a férfi tagadja, hogy Magyarországon megölt volna egy vállalkozót, az Amszterdamban elkövetett gyilkosságról pedig állítja, hogy önvédelem volt.

A Blikk megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát a verekedéssel kapcsolatban, de közleményük szerint az esetről nem adhatnak információt.


Megtekintések száma: 3692

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet