Dan Brown szerint nem lesz szüksége az emberiségnek Istenre! Valami egészen más fogja átvenni a helyét!

2017. október 18., szerda




Túlélheti-e Isten a tudományt? Szerinte a válasz NEM. És ez egy nagyon ijesztő, nem várt dologhoz vezethet.

Dan Brown bestseller írónak néha nagyon jó meglátásai vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban.

Nemrég mélyebben belevetette magát az emberiség és a hit, a vallás kapcsolatába. Ekkor tett egy meglepő kinyilatkoztatást, amiben bármennyire hátborzongató is, van ráció.

Szerinte ugyanis a jövő emberiségének nem lesz szüksége többé Istenre. Helyette egy tudomány alapú globális tudat lesz az, ami betölti az Isten által hagyott űrt.

Szerinte a világ vallásai nagyon hasonlítanak egymásra, csak más-más köntösbe bújtatják nagyjából ugyanazokat az erkölcsi dilemmákat és válaszokat, melyeket az útkereső ember az élete során elővesz, így menekülve a hitbe.

A jövőben ki fog alakulni egy globális, egész világot behálózó tudat. Egy mesterséges tudat, ami gyakorlatilag a mesterséges Intelligencia maga lesz.

Egyetlen vallás fog megtestesülni benne. Egy mélyen tudomány és technológia alapú hitrendszerrel, mely megpróbál Isten helyébe lépni. És ez sikerülni is fog.

Az ember egy új evolúciós és ezoterikus szintre fog lépni általa. vagyis Istent tényleg felválthatja a mesterséges intelligencia, és a gépek tudatának kollektív gondolkodása.

A digitális világ egyre inkább behálózza az emberi tudatot már napjainkban is. Később ez a világ még erősebben lesz jelen, és lesz képes formálni a gondolatainkat.

A vallás - a klasszikus értelemben véve - egyre kevésbé lesz fontos az ember életében, és kiszorítja a technológiai és tudomány alapú ideológiák sokasága.

Azt a tudósok is kimutatták már korábban, hogy az ateisták átlagos intelligencia szintje meglepően jóval magasabb a vallásosokénál. Eme kutatás szerint ez azért van, mert az ateisták kellően intelligensek ahhoz, hogy kilépjenek a vallások által maguk köré vont korlátok közül.

Egyszóval felülemelkedjenek azon.

Emellett egyre inkább Isten helyébe lépünk: képesek leszünk életet teremteni a semmiből, embereket visszahozni a klinikai halálból, vagy épp értelmet teremteni - mesterséges intelligencia - szintén a semmiből.

A mesterséges intelligencia fogja létrehozni azt az új, kollektív tudatot, melyhez minden ember hozzá fog férni, és mely Isten szerepét fogja betölteni.

Spirituális tapasztalatainkat egyre inkább a kibertérben fogjuk megélni.

A kérdés csak az, hogy Isten meddig lesz képes túlélni a tudományt?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika vallás isten az emberiség jövője mesterséges intelligencia


Megtekintések száma: 172393





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet