Dánia az élő példája annak, hogyan kell a felvenni a harcot a bevándorlással?

2018. január 6., szombat
Nem akármit léptek meg, jóformán beintettek Brüsszelnek!

Dánia mindig is egy kicsit különcként viselkedett Európán belül. Különösen igaz volt ez a menekültek kérdésére is, mivel a kezdetektől fogva húzták a szájukat, amikor arról volt szó, hogy menekültek egész serege áramlik ellenőrizetlenül az EU-ba.

Mint láttuk, ennek meg is lett az eredménye. A korábban biztonságos európai városokban háborús állapotokig romlott a közbiztonság, no-go zónák alakultak ki, és párhuzamos társadalmak díszmadarai robbantgatják fel magukat minden hétvégén.

Mondhatnánk, hogy eddig talán Franciaországban volt leginkább "kirobbanó" a siker, de ilyennel nem illik viccelődni...

Dánia valami olyasmit vitt véghez, ami még az EU vezetőit is lesokkolta. Következetes, tiszta politikával 2 éven át végigvezette, hogy nem kérnek a bevándorlókból. Ennek pedig bámulatos eredménye lett.

A skandináv országban 3 458-an nyújtottak be menedékkérelmet 2017-ben. Ez 84 százalékos esést jelent 2015 óta, amikor a migrációs válság elérte a tetőpontját.

Dánia következetesen képviselte álláspontját: 2015 óta összesen 67 bevándorlásellenes intézkedést hozott az ország kormánya.

Az 50. bevándorlásellenes intézkedést a dán bevándorlásügyi miniszter, Inger Stojberg egy tortával ünnepelte meg. Ő az a képviselő, akit korábban migránsok akartak meglincselni.

A 2015-ös választásokat megnyerő, jelenleg is kormányzó Dán Néppárt a tervek szerint 2018-ban is kitart migránsellenes elvei mellett.

Ezt jelzi az is, hogy Koppenhága az ENSZ kvótáit is elutasította.

Vagyis egy gazdag, jóléti ország képes volt az egész bevándorlási krízis alatt következetes maradni az első perctől kezdve, hazánkhoz hasonlóan.

Ezzel pedig Dánia, és a hasonló elveket valló Kelet-Európa blokk egyúttal be is intett Brüsszelnek.

Igen, így is lehet csinálni, és nem kell feladnunk a saját kultúránkat, értékeinket csak azért, hogy a hú de nagy szolidaritás jegyében kígyót melengessünk a keblónkön.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség európa politika menekültek


Megtekintések száma: 33526

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet