David Attenborough: "A Föld végveszélyben" - úgy döntött, hogy beül az ENSZ-be!

2018. november 24., szombat
Emlékezteti a világ vezetőit és a politikusokat arra hogy az utolsó utáni órákban van a világ. 

"Valódi emberek jövőjével van dolguk..." 

- jelentette ki!

David Attenborough fogja elfoglalni az “emberek székét” az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 24. ülésén, amelyet december 2. és 14 között tartanak a lengyelországi Katowicében

– adta hírül szerdán a BBC News honlapja.

A világhírű brit természettudós e menőségében beszédet is mond, amelyben az embereknek a klímaváltozásról kifejtett véleményét fogja tolmácsolni a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek.

Az elmúlt években úgy érezte többedmagával, hogy a világ elképesztő ütemben szennyeződik, a megmaradt élővilág pedig drasztikusan megcsappant.

Gyakorlatilag a kihalás szélén van a teljes ökoszisztéma 60%-a.

David Attenborough többször is figyelmeztette a közvéleményt, hogy súlyos következményei lehetnek ennek, és hogy az ember az elkövetkező évtizedekben elnyeri majd a méltó büntetését.

Sőt, azt is elmondta, hogy bizonyos értelemben az emberiséget a Föld pestisének tartja, mert miden felemésztünk és elpusztítunk.

“Az emberek széke azt jelenti, hogy elfoglalója szerte a világról több százmillió olyan embert képvisel, akiknek életére hatással van a klímaváltozás.

Azért ül ott, hogy emlékeztesse a konferencián dolgozó politikusokat, valamint a kormányokat és más irányítókat, hogy ez az intézmény nem egy elméleti vállalkozás, nem egy vákuumban dolgoznak.

Valódi emberek jövőjével van dolguk”

– mondta a BBC-nek adott interjújában Attenborough.

A természettudós, aki szerint katasztrofális következményekkel járna bolygónkra, ha nem sikerül feltartóztatni a klímaváltozást, az emberek véleményének összegyűjtésére videokampányt indít.

Arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét, tapasztalatait a klímaváltozásról egy online közvélemény-kutatás keretében és a közösségi médiában, felhasználva a #TakeYourSeat hashtaget.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés földünk


Megtekintések száma: 32112

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet