David Attenborough szerint azonnal meg kell állítani a népességnövekedést!

2018. október 11., csütörtök




A világ leghíresebb természettudósa is aggódik a világunk jövőjéért... Drasztikus megoldást követel!

Mindannyiunk kedvenc természettudósa, David Attenborough szép kora ellenére (már 92 éves!) még nagyon is aktív: 

Hamarosan indul új természetfilm-sorozata a BBC-n Dynasties címmel, amelynek kapcsán a csatorna egy rövid interjút készített a világ egyik legmeghatározóbb tudományos figurájával 

– írja a hvg.hu.

Jól mutatja David Attenborough személyének súlyát, hogy az új sorozat előzetese még csak alig pár napja került fel a YouTube-ra, de máris félmillióan látták. Az interjúban többek között a műanyagszennyezésről, a húsfogyasztásról, a népességnövekedésről és a Párizsi Klímaegyezményről kérdezték a biológust.

Attenborough A kék bolygóban sokat tett annak érdekében, hogy az emberek végre felfigyeljenek a mindent elborító műanyagszemét kérdésére. 

A témáról azt mondja, nagyon fontos mindent megtenni az egyszer használatos műanyagok kerüléséért, de nem szabad abba a tévhitbe esni, hogy a nejlonzacskót emeljük a legmeghatározóbb környezetvédelmi kérdéssé.

Attenborough a népességnövekedés problémáját emelte ki az emberiséget fenyegető gondok közül: szerinte záros határidőn belül gátat kell szabni a populáció növekedésének – már csak azért is, mert egyre többen élik meg az öregkort, ahogy például ő is.

Idővel a népesség növekedése stabilizálni fogja saját magát, de lehet, hogy addigra már az emberiség számára túl késő lesz.

A Párizsi Klímaegyezményről igen bizakodóan nyilatkozott:

Attenborough úgy véli, hogy az USA kilépése az egyezményből nem hátráltathatja az abban elfogadott cselekvési tervet, és az emberek felismerik majd, hogy Trump attitűdje idejétmúlt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány az emberiség jövője


Megtekintések száma: 23139





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet