David Attenborough szerint csakis így élheti túl az emberiség az elkövetkező évszázadokat!

2021. január 12., kedd
A világot már számos neves tudós figyelmeztette. Senkire sem hallgattunk eddig. David Attenborough szerint csak az általa felsorolt dolgok jelenthetnek biztos túlélést!

A népszerű természetfilmes már több ízben is tett érdekes, megbotránkoztató, de nagyon is jogos kijelentéseket.

A Föld pestisének nevezte az embert, mert olyan mérhetetlen károkat okozunk a természetnek, amit évmilliókig tart majd kihevernie.

"Állandóan programokat indítunk az etiópiai éhezéssel kapcsolatban, más nem történik. Egyszerűen túl sok ember él ott. Nem tudják fenntartani magukat - és ennek kimondása nem embertelenség. 

Ez a helyzet. Amíg az emberiségnek nem sikerül kikeverednie ebből, és nem kap összehangolt képet a bolygóról, addig egyre rosszabbá és rosszabbá válik a helyzet." - állítja.

Elmondta, hogy van néhány dolog, amivel túl lehet élnie a fajunknak az elkövetkező éveket, de még így sem garancia fajunk fennmaradására.

Szerinte fenntarthatóvá kellene tenni az élelmiszeripart, mert az jelenleg nem az, és rengeteg energiaforrást emészt el, és szennyezi a környezetet.

Attenborough szerint a táplálkozásunk átalakítása mellett a populáció növekedésével is foglalkoznunk kell.

Vagyis a népességet törvényileg szabályozni kellene, vagy más módszerekkel.

Ha ilyen ütemben népesedünk tovább, akkor hamarosan hihetetlenül nagy problémákkal találjuk magunkat szemben, mint a globális vízhiány és az éhezés.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány az emberiség jövője kataklizma


Megtekintések száma: 43898

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet