Díszsorfalat álltak és megtapsolták az ápolók a 99 éves háborús veteránt, aki kigyógyult a koronavírusból

2020. április 13., hétfő




Albert Chambers júliusban lesz 100 éves. Három hét alatt legyőzte a vírust, a kórházi személyzet díszsorfalat állt neki.

Az egész világot aggodalommal, stresszel, és sajnos sok esetben gyásszal elöntő koronavírus-járvány idején mindenkit felüdít és örömmel tölt el egy ember gyógyulásának a híre.

A CNN most egy különösen szívmelengető esetről számolt be: a nyáron 100. életévét betöltő, brit háborús veterán, Albert Chambers tiszteletreméltó kora ellenére legyőzte a koronavírust, és gyógyultan távozott a kórházból.

Az észak-angliai Doncasterben élő bácsi három héttel ezelőtt egy otthoni balesetnek,

egy csuklótörésnek köszönhette, hogy időben felfedezték a betegségét.

A törés miatt a helyi Tickhill Road Kórházba szállították, ahol hamarosan a koronavírus-fertőzés tüneteit kezdte mutatni.

Tesztelték, és kimutatták nála a COVID-19 fertőzést. Szerencsére a legjobb helyen volt, szakszerű ellátást kapott, és három hét alatt átvészelte a betegséget, tökéletesen felépült.

Amikor elhagyta a kórházat, az ápolók és az orvosok sorfalat álltak neki, és hangosan megtapsolták.

A nagy eseményt videóra is vették, ahol a bácsi ezt mondta: "Nagyon köszönöm az ápolóknak, mindent, amit tettek értem. Jobban már nem is érezhetném magam."

Albert Chambers unokája, a 49 éves Stephen Gater elmondta a CNN-nek, hogy nagypapája fiatalon a II. világháborúban is harcolt, Dél-Afrikában. Egy bombatámadásban megsérült, és hadifogságba esett. Három évig volt hadifogoly a németországi Fallingbostelben.

Az egykori háborús hőst egész családja nagyon féltette, amikor megtudták, hogy 99 évesen elkapta a koronavírust.

"A legrosszabbtól tartottunk. De én bíztam a szerencséjében, ami a háborún is átsegítette"

– mondta az unokája.

A bácsi már otthon pihen, jól van. Egyedül él, amióta felesége húsz évvel ezelőtt meghalt. Családjától csak annyit kért, hogy kedvenc édességéből – a trifle nevű, tiramisuhoz hasonló, angol krémdesszertből – hozzanak neki egy kicsit, mert azt nagyon hiányolta a kórházban.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 58906





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet