DNS-vizsgálatokkal kutatták fel Adolf Hitlernek 39 még élő leszármazottát

2023. január 21., szombat
Két belga kutató megfejtette Adolf Hitler DNS-ének titkait, és ennek segítségével a Führer 39 még élő rokonát kutatták fel – számolt be róla a brit sajtó.

Marc Vermeeren és Jean-Paul Mulders elfeledett cigarettacsikkeket, egy gyorsétteremben használt szalvétát, és több mint 30 éve elküldött levelek bélyegeit elemezve állítják, hogy sikerült megtalálniuk a Führer összes ma élő hozzátartozóját. 

Közülük hárman – akikről már korábban is tudtak – Amerikában telepedtek le, 36 további rokon pedig Ausztriában, Hitler egykori szülőhelye környékén él.

Bár a két férfi – elmondásuk szerint – tudományosan is hitelesnek számító munkát végzett, annak eredményeit eddig más szakértők nem erősítették meg. 

Erre valószínűleg várni is kell, ugyanis egyikük sem genetikus: 

Vermeeren egy belga vámügyi tiszt, míg Mulders újságíró, így módszereik többek szerint igencsak vitathatóak. Ráadásul azt sem tudni, hogy most megtalált mintákat mivel hasonlították össze.

A vizsgálatok szerint Hitler apjának három dédunokája ma New Yorkban él Stuart-Houston néven. Louis és Brian kertészként dolgoznak, míg Alexander a vietnami háborús veteránoknak segít pszichológusként. 

Mulders szerint a három férfi megegyezett abban, hogy haláluk előtt emlékeiket könyvben jelentetik majd meg.

A két belga férfi napokig követte az amerikai rokonokat, és Alexander egyik szalvétáját egy gyorsétteremből sikerült elorozniuk. 

Az ezen végzett DNS-tesztek megerősítették a rokonságot. 

A cigarettacsikkek az osztrák rokonoktól – Hüttler, Hietler, Hiedler vagy Hütler néven – származnak, a francia bélyegek megszerzéséről azonban egyelőre nem hajlandóak nyilatkozni.

A belga kutatók egyik osztrák leszármazott pontos nevét, vagy életének részleteit sem tették közzé, mindössze annyit árultak el, hogy az ausztriai Waldviertel környékén lévő falvakban élnek.

A Führer egyébként élete során mindvégig ügyelt arra, hogy családjának titkait megőrizze.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hitler genetika dns


Megtekintések száma: 147263

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet