Döbbenet: 24 óra alatt végezhet az influenzával ez a Japán csodaszer!

2018. február 22., csütörtök
A japán gyógyszergyártó cég azt állítja, hogy többé nem kell rettegnünk az influenzától.

A Science Alert nem akármit állít, mint azt, hogy egy japán gyógyszergyártó cég terméke képes 24 óra alatt teljesen kipucolni az influenza vírusát a szervezetünkből.

Ha valóban igaz, amit állítanak, akkor ez egy forradalmi orvosság lehet a piacon, ami sok ember életét megváltoztathatja, és leküzdhetővé tehet más betegségeket alig 24 óra leforgása alatt.

Sokan már most is 24 órás tablettának hívják.

A japán Sionogi gyógyszervállalat baloxavir marboxil nevű készítménye még nem kapható a piacon, ennek ellenére a gyártó már most nagy reményeket fűz hozzá: egyetlen dózis elég ahhoz, hogy a kórokozó rövid idő alatt elpusztuljon.

A hírek szerint Japánban már májustól lehet kapni az orvosságot, amit sokan csodaszerként tekintenek.

A III. azaz legutolsó fázisú klinikai tesztek során 24 óra elég volt a gyógyszernek ahhoz, hogy minden egyes baktériumot és vírust kiirtson az emberi szervezetből, különösképpen az influenza vírusával kapcsolatosan.

A legtöbb készítménynek, még a modernebbeknek is legalább 72 óra kell ehhez.

Ha pedig placebot kapott valaki, annak 96 órára volt szüksége, így ez lehet az eddigi legnagyobb rekord.

Az új, szájon át szedhető gyógyszer más módon működik, mint az oszeltamivir, ami egy neuraminidáz gátló készítmény. Utóbbi egy enzim blokkolásával akadályozza meg, hogy a vírus szaporodhasson a fertőzött sejtekben. 

Ezzel szemben a baloxavir marboxil egy másfajta enzimet céloz meg, ezzel pedig már azt akadályozza, hogy a vírus bejusson az egészséges sejtekbe.

A The Asahi Shimbun japán napilap információi szerint az új készítmény – amely az influenza A és B típusával is felveszi a harcot – zöld utat kapott a japán kormány egészségügyi minisztériumának bizottságától, így gyártása és forgalomba hozatala rövid időn belül megkezdődhet.

A hivatalos jóváhagyás várhatóan jövő hónapban történik meg

Egyelőre nem tudni még, hogy a világ más tájain, így Magyarországon mikor fog megjelenni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 206306

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet