Döbbenet: a rák ellen is védhet egy már rég forgalomban lévő gyógyszer!

2018. március 27., kedd




Kutatási eredmények igazolták a hatását. Új remény a rákterápiákban, egy teljesen nem várt helyről?

Egereken elvégzett kísérlet igazolta: ha ezt a gyógyszert beadták a szervezetbe, akkor 50%-kal kisebb eséllyel alakultak ki daganatok.

Ez pedig kimagasló, statisztikailag is igazolható eredmény.

Az eset és az eredmények óriási érdeklődést váltottak ki a kutatókból és az egész tudományos világból, mivel a rák "megoldása" egy olyan helyről érkezett, ahonnan senki nem várta.

A szóban forgó gyógyszer ugyanis nagyon régen forgalomban van, és most derülhetett fény a rákpusztító hatására.

Ez a gyógyszer egy bizonyos férfi gyógyszer, amit arra szednek főleg idősbeb korban, hogy a pénisz megmerevedjen, és kék színű pirulaként árulják.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy pontosan miről is van szó...

Az eredmények alapján azon rágcsálók beleiben, melyeknek iylen gyógyszert adtak, 50 százalékkal kisebb valószínűséggel alakultak ki azok a daganatok, melyek utóbb rákká alakulhatnak – számol be a Live Science.

A szakértők következő célja az, hogy felmérjék, hasonló hatással jár-e a gyógyszer az embereknél is.

Darren Browning, az Augusta Egyetem munkatársa és az új tanulmány társszerzője szerint az elkövetkező időszakban olyan betegeken tesztelik majd a gyógyszert, akiknél nagyobb kockázattal fejlődhet ki kolorektális rák.

Ez egy óriási áttörés, senkis em gondfolta volna, hogy ilyne hatásai is vannak a tablettáknak.

A felhasnálásáról már korábban is kdierült, hogy nagyon sokrétű, így nem csak a férfi állóképesség javítására szokták felírni, hanem magad vérnyomásra, vagy szívbetegségek kezelésére is.

Egyelőre nem tudni, hogy az anyag miként járul hozzá a daganatok kialakulási esélyének csökkentéséhez.

A jelek alapján a vegyület növeli a guanozin-monofoszfát szintjét, amely bizonyítottan hatással van a bélburokra. A guanozin-monofoszfát szintjének emelkedése pedig csökkentheti a túlzott sejtburjánzást a belekben.

További kutatásokra lesz majd szükség, hogy még mélyebbre ássanak a pirulák hatásait illetően, de felcsillan egy új, rendkívül hatékony rákmegelőző terápia reménye is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség orvostudomány életmód


Megtekintések száma: 47244





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet