Döbbenet: elérheti Chicago városát az Észak-Koreából kilőtt rakéta!

2017. július 29., szombat




Óriási veszély! Mit gondolsz, mi fog történni?

Úgy tűnik, mindenki alaposan alábecsülte Észak-Koreát. A pici és erőtlennek tűnő diktatórikus állam az elmúlt hónapokban, hetekben megmutatta, hogy van oka félnie tőle a világnak.

Nem csak kísérleti atomrobbantásokat végeztek a hírek szerint, hanem egyre nagyobb hatótávú rakétákat teszteltek.

Nemrég pedig egy olyan interkontinentális rakétát teszteltek, mely Chicago városát is elérheti. Ez pedig egy nemzetközi katasztrófával, és egy globális háborúval is fenyegethet. Észak-Korea ugyanis nagyon erősködik, és minden áron meg akarja mutatnia hatalmát, minden áron.

David Wright fizikus becslése szerint, ha a jelentésekben szereplő adatok helyesek a rakéta által elért maximális magasságról és repülési idejéről, akkor indítási helyétől számítva elméletileg 10 ezer 400 kilométerre lévő célpontra is lecsaphat. Hatótávolságába így belefér Los Angeles, Denver vagy Chicago egyaránt, attól függően, hogy mekkora tömegű és méretű robbanótöltettel szerelik fel.

Ez már a második sikeres felbocsátás, ezért a szakemberek aggódása mellett egyes politikusok is elkezdték felhívni a figyelmet a fenyegetésre.

Az első rakéta Alaszkát majdnem elérhette volna. A mostani pedig Chicagot is semmivé tehette volna. Bár Amerikának elméletileg megvan az atomtámadások kivédéséhez készíttet rendszere, egy hirtelen támadás esetén lehet, hogy nem tudnák megakadályozni a katasztrófát.

Észak-Korea a sikeres rakétateszt után bejelentette, a kísérletet szigorú figyelmeztetésnek szánta az Egyesült Államoknak címezve.

Vagyis egyfajta hadüzenet - értelmezték egyes politikai elemzők.

A kísérletet Kim Dzsongun, a kommunista diktatúra vezetője rendelte el, és személyesen felügyelte a tesztet. Sokak szerint ő maga fogja belevezetni saját országát, és Amerikát egy globális atomháborúba, melybe kénytelen lesz becsatlakozni sok más állam, egy újabb hadszíntérré változtatva a fél világot, így Európát is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség harmadik világháború észak-korea kim dzsongun


Megtekintések száma: 52576





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet