Döbbenet: elveszett civilizáció nyomaira bukkantak a Földön!

2018. november 8., csütörtök




Ez sok szempontból átírhatja a történelmet.

Nem akármi került elő a Földön, teljesen véletlenségből. Olyan dolgok, olyan civilizációs nyomok, melyek átalakíthatják a történelmünket.

Egy elveszett civilizáció, egy nép maradványai kerültek elő a Karibi-térségben.

A szakértők a Leicesteri Egyetem és a British Museum munkatársainak vezetésével kutattak a prekolumbiánus művészet nyomai után a Karibi-térségben - számol be a Leicesteri Egyetem oldala.

A csapat tagjai 2013-2016 között nagyjából 70 barlangrendszert tanulmányoztak a napjainkban lakatlan Mona-szigeten, amely Puerto Ricóhoz tartozik. A területen korábban már több vizsgálatot is folytattak.

Az elemzés felfedte, hogy a régióban a szigeten található a legtöbb őslakosok készítette alkotás. A barlangok mélyén több ezer motívumot azonosítottak.

A kutatók a vizsgálat végén azt is meg tudták állapítani, hogy milyen anyagokat és technikákat használtak a helyiek, illetve, hogy mikor készítették az alkotásokat.

Alice Samson, a Leicesteri Egyetem munkatársa és az új tanulmány vezető szerzője szerint a megőrzési céllal végzett elemzésnek köszönhetően minden egyes információt hasznosítottak, amit csak tudtak.

A kutatás felfedte, hogy a Mona-szigeten talált motívumok a Karibi-térség legkorábbi prekolumbiánus díszítései. Az alkotásokat a tainók hozták létre a 14-15. században.

Jago Cooper, a csapat tagja hozzátette, a régió őslakosainak a barlangok egy spirituális világba vezető átjárót jelentettek. A szakértő úgy véli, az új felfedezés sokat elárul a szigetek egykori lakóinak vallásáról és kultúrájáról.

A járatokban embereket és állatokat ábrázoló alkotásokat, valamint különböző szimbólumokat találtak.

A díszítések egy részét festették vagy rajzolták, néhányat azonban ujjal alakítottak ki a puha falakban. Ez a módszer sokban emlékeztet egy őskőkori európai művészeti technikára.

Soha ezelőtt nem találták ennek a civilizációnak nyomát, és más leletek sem említették a létezésüket.

Mivel az alkotások többsége a mélyben, szűk járatokban és nedves környezetben található, megközelítésük nehéz feladat volt.

Ennek ellenére megérte hozzájuk férni, mivel bámulatos leletekre bukkantak.

Sokak szerint az ilyen és ehhez hasonló leletek bizonyítják, hogy a Földön rengeteg, korábban élt, felfedezetlen civilizáció élhetett, melyek létéről talán még ma sem tudunk semmit...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen történelem elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 38090





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet