Döbbenet: forradalmai lakásfestéken dolgoznak magyar kutatók: képes lesz fűteni a belső teret!

2018. május 10., csütörtök




Az úgynevezett fűtőfesték prototípusának megalkotására tettek kísérletet. Az eredmények eddig bámulatosak!

Igazi innovatív dolgot állítottak elő a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke.

A jövőben ennek óriási hajtásai lesznek, és akár az otthonok rezsijét is jelentősné csökkenteni tudja majd.

Akár komoly ezresekben lehet majd mérni, és ez még csak a kezdet. 

A technológia valójában még ennél is többre hivatott. De miről is van szó pontosan?

A termék a tervek szerint minden háztartásban kiépíthető lesz, de azt csak erre képzett, külön engedéllyel rendelkező szakember tudja majd telepíteni.

A fűtőfesték idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: kerülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-es területű lakást fel lehet fűteni, 300-350 watt/m2 teljesítmény mellett.

Olyan termékről van szó, amely bármely Poli-Farbe beltéri vagy kültéri falfestékkel átfesthető lesz, így nem szükséges kompromisszumokat kötni még akkor sem, ha színről lesz szó.

A fejlesztői csapatban kizárólag magyar szakemberek vesznek részt, az egyetemi tanszék és a festékgyár csapata idén ősszel szeretné bemutatni a prototípust a nyilvánosság előtt.

Mi kíváncsian várjuk, remélhetőleg egy olyan dologról van szó, ami iszonyatosan sikeres lesz, és az egész világon elterjedhet.

OSZD MEG másokkal is!

technológia technika érdekes hihetetlen magyarország


Megtekintések száma: 27436





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet