Döbbenet: jön a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvóta?!

2018. június 16., szombat




Brüsszel menekültek ezreit telepítené be minden tagországba. És ez még csak a kezdet! Büntetik azokat, akik ellent mondanak!

 Brüsszel nem csak az egyedülálló illegális bevándorlók helyzetét könnyítené meg, hanem bevezetné a családegyesítésre és más tényleges kapcsolat esetére vonatkozó könnyített eljárást is. 

Az elosztási rendszer keretében az egyes tagországok „igazságos szerepvállalását” a GDP és a népesség alapján kell kiszámítani.

Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban. 

A dokumentum szerint a brüsszeli bevándorláspárti képviselők bevezetnék a könnyített családegyesítést, csoportosan is át lehetne helyezni migránsokat és a nem engedelmeskedő országokat megbüntetnék: elvonnák az uniós forrásaikat.

Az Európai Parlament most elvárja az Európai Tanácstól – vagyis a tagállamokat képviselő állam- és kormányfőktől –, hogy támogassa a javaslatot. 

A június végi uniós csúcs előtt tehát úgy tűnik, Európa bukott vezetői mindenképpen keresztül akarják erőltetni a már többször kudarcot vallott kvótaötletüket, mindezzel pedig soha nem látott válságba taszítanák az Európai Uniót.

Állandó és felső korlát nélküli kötelező kvóta bevezetésére tett javaslatot az Európai Parlament (EP) abban az Origo birtokába került dokumentumban, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített az EP dublini reformmal kapcsolatos álláspontjáról.

Az irományból kiderül, az úgynevezett Dublin IV-es rendszer mindenkor érvényben lesz, nem csak a krízisidőszakokban, és az Európai Bizottság javaslatának megfelelően.

Az új szabályokat be nem tartó tagországok tekintetében a javaslat kényszerítő intézkedéseket is tartalmaz.

Azon tagországok esetében, melyek nem hajlandóak elfogadni a bevándorlók betelepítését, korlátozzák az elérhető uniós források kifizetését, illetve nem használhatnának uniós forrásokat az olyan kérelmezők visszaküldésére, akiknek a kérelmét elutasították.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek


Megtekintések száma: 43756





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet