Döbbenet: lejárt engedélyű traffipaxokkal mérnek a rendőrök?

2018. május 29., kedd




A 24.hu szerint az ORFK civil autókba telepített, leselejtezett, hitelesítési engedély nélküli traffipaxokkal mér országszerte.

Lejárt traffipaxokkal járkál az utakon a rendőrség, és bünteti az autósokat?

Különös hírek kezdtek el elterjedni az elmúlt napokban ezzel kapcsolatban. 

Az egyik legmegdöbbentőbb információkt a 24.hu hozta le.

Ők azt állítják, hogy lejárt készülékekkel próbálnak elégtételt venni az autósokon. De vajon mi az egész mögötti igazság?

Cáfolja a rendőrség, hogy nincs hitelesítési engedély azokra a régi típusú traffipaxokra, amelyeket az elmúlt hetekben kezdett újra használni.

A 24.hu szerint viszont az ORFK civil autókba telepített, leselejtezett, hitelesítési engedély nélküli traffipaxokkal mér országszerte. A rendőrség azt hangsúlyozta: minden sebességmérője hiteles, és a civil autókkal számos szabálysértést tudnak kiszűrni.

A lap szerint korábban leselejtezett FámaLézer típusú eszközöket szeretlek a kocsikba, amiket az ORFK szerint felújítottak és hitelesítettek.

Ezzel szemben a hivatalos eszközlistában, a Kormányhivatal adatbázisában ezek a darabok nem szerepelnek.

A Budapest Főváros Kormányhivatalának Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztálya öt hiteles típust tart nyilván, ezek közt a FámaLézer nem szerepel.

A modern típusokhoz képest a Fáma nem képes valós időben, online továbbítani a szabályszegésről készült felvételt, ezért manipulálható a rendszer.

Ez pedig sokakban komoly aggályokat vetett fel korábban is.

Arról is szóltak hírek, miszerint egyes autósokat civil rendőrautókból kényszerítettek gyorshajtásra. Ezt a Facebookon is megerősítette egy tanú.

A tévében egy közlekedési szakértő volt a stúdió vendége, aki elmondta, hogy egyedi esetek létezhetnek valóban, amikor hasonló történhetett, de nem jellemző a rendőrségre ez a hozzáállás.

Mások is azt erősítették meg, hogy ilyet nem tehetnek a rendőrök, mivel a fedélzeti kamera rögzíti azt, ami történik, így a hatóságok részéről már fény derült volna ilyen botrányra.

Ugyanakkor az ördög nem alszik, vigyázzunk nagyon az utakon!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség magyarország botrány felháborító


Megtekintések száma: 13443





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet