Döbbenet: Magyarországról is finanszírozták a terrorizmust támogató szír menekülteket?

2019. február 10., vasárnap




A terrorellenes szervezetek és hatóságok szerint a két elfogott terrorista sejthez a pénzátutalás Olaszország mellett Svédországból, Törökországból és Magyarországról is érkezett. Rés a pajzson? Már befészkelték magukat az iszlamisták Európába?

Egy olyan jelentés látott napvilágot, melynek eredményei még finoman fogalmazva is hátborzongatók.

Úgy tűnik ugyanis, hogy hazánkból is történtek bizonyos pénzügyi utalások, melyek végül akár terrorszervezeteknél köthettek ki, egész pontosan az Európába áramló titkos terrorisjta sejteknél.

Az ügyben egyelőre nyomozás zajlik, de a hatóságok is megerősítették ezeket az információkat.

Ha teljes mértékben bebizonyosodik, akkor az azt is jelenti, hogy már rég zajlik az, amitől mindenki tartott: A kimúlt ISIS beszivárog Európába.

Tizennégy, többségében szír állampolgárt vettek őrizetbe az olasz terrorizmusellenes hatóságok azzal a gyanúval, hogy a szíriai an-Nuszra Front nevű iszlamista szervezetet finanszírozták európai országokból érkező “adományokból”.

Tíz szíriait pénzmosás gyanújával az észak-olaszországi Brescia városában a helyi pénzügyőrség szervezett bűnözés elleni egysége vette őrizetbe.

A hatóságok által dzsihadistának nevezett csoport Olaszországban és más országokban működtetett pénzutalási szolgáltatásokon keresztül finanszírozta az an-Nuszra Frontként is ismert szíriai iszlamista szervezetet, amely az al-Kaidához kötődik.

Az olasz hatóságok által közölt első információk szerint pénzátutalás Svédországból, Magyarországról és Törökországból is történt.

További három szíriait és egy marokkóit a szardíniai Sassariban vett őrizetbe az olasz rendőrség terrorizmus elleni egysége.

A két (észak és dél olaszországi) terrorista sejt egymástól függetlenül finanszírozta a terrorista szervezet nemzetközi működését és a szíriai háborús költségeket egyaránt.

Ezzel egyúttal felerősödött a gyanú, hogy az Iszlám Állam valóban nem semmisült meg, és az történt, amire korábban is figyelmeztettek a terror szakértők: mégpedig az, hogy az ideológiája tovább él, és gyakorlatilag csak egy átcsoportosítás történt... Európába!

Vagyis az elkövetkező években komoly merényletsorozatra is lehet akár számítani, mivel több száz, vagy akár több ezer potenciálisan terrorista gyanús személy kerülhetett az EU határain belülre.

Ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség magyarország európa politika terrorizmus menekültek terror


Megtekintések száma: 41145





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet