Döbbenet: rájöttek az időutazás nyitjára! LEHETSÉGES utazni a téridőn keresztül, a tudósok arra is rájöttek, hogyan!

2018. június 10., vasárnap
Einstein relativitás elméletének végső igazolásával megtudtuk, az időutazás lehetséges, már csak a megfelelő gépet kell megépíteni, mégpedig úgy, ahogy azt Frank Tipler professzor elképzelte.

Először is vegyünk egy nagyon nagy hengert, amely legalább 100 kilométer hosszú, tömege pedig megegyezik a Napéval, vagyis 1,9891x10 a harmincadikon kilogramm. 

Ennek előállítása egyelőre meghaladja technológiai képességünket, de ha összejön, gyakorlatilag kész az időgép.

Ezt a hengert érdemes az űrben elhelyezni, tekintve, hogy a Földön komoly pusztítást végezne. 

Ha a nagyon sűrű hengerünk az űrben lebeg, már csak rá kell bírni, hogy forogjon, méghozzá olyan elképesztő sebességgel, hogy meggyűrje maga körül az idő és tér szövetét, és fogható gravitációs hullámokat bocsásson ki. 

Nos, ennek a felszínére kell eljutni, adott esetben túlélni, és máris megkezdődhet az időutazás. 

A gravitációs hullámok közepén pörgő hengertől elszakadva, és a Földre visszatérve több évvel vagy akár évtizeddel is visszamehetünk az aktuális időben.

Az időutazás persze nem veszélytelen dolog, még ha sikerül is túlélnünk az elképesztő tömegvonzást és a pörgést, egy korábbi idősíkba visszatérve komoly károkat okozhatunk a jövőben. 

Elég, ha csak a legendás Vissza a jövőbe!-trilógia majdnem-tragédiáira gondolunk, ahol a szüleink hazavágott első randija bizony saját létezésünket is megkérdőjelezi.

Rengeteg egyébként is a különféle kérdés és még megválaszolatlan rejtély az időutazás foylamatával kapcsolatban.

A jelenből a múltba irányuló utazás során több kérdés felvetődik az anyaggal kapcsolatban, ami részt vesz az utazásban és megérkezik a múltba:

Anyagáthelyeződés történik-e (tehát a jelenben létező anyag eltűnik és megjelenik a múltban), vagy keletkezés történik, aminek során a jelenben lévő anyag másolata jön létre?

Tömeg keletkezése nem lehetetlen (beláthatatlan mennyiségű energiával rendelkezve), de felveti a kérdést, hogy mi történik a múltban abban a térfogatban lévő anyaggal.

Ezekre a kérdésekre akkor kaphatunk majd végső választ, ha egy napon majd realitássá válik ez az egész, de erre minden bizonnyal még hosszú ideig kell majd várni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány időutazás kvantumfizika időutazó


Megtekintések száma: 32651

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet