Döbbenet: súlytalanság állapotában DNS spirált alkot a plazma, és más bonyolult struktúrákat! - VIDEÓ

2018. február 1., csütörtök




Hihetetlen, és látványos tudományos kísérlet, ami megváltoztatja a gondolkodásod!

Elképesztő, hogy miből épül fel a világ, és hogy mennyi mindne összefügghet egymással.

Még cska nem is sejtjük, hogy mennyire...

Az egyik leglátványosabb bizonyítéka ennek a súlytalanság állapotában végzett kísérlet volt, mely során a plazma képes volt DNS spirálba rendeződni, és más hasonló, rendkívül bonyolult struktúrák alakját felvenni.

Ez pedig messzemenő, lélegzetelállítő felvetésekre vezetheti a tudományt.

Több tekintetben is viselkedhet úgy, mint egy élő organizmus: képes a reprodukcióra és az információátadásra.

A porszemcsék a plazma elektronjainak elnyelésével negatív töltést vesznek fel, majd ez a töltéssel bíró “mag” pozitív ionokat vonz magához, melyekkel egy burkot képez maga körül.

Tudták korábban, hogy képes szabályos portömböket alkotni, azonban azt nem tudták, hogy ennyire szabályos spirálra, és más bonyolult alakzatra is képes.

A Morfillal végzett kísérlet szerint pedig akár a DNS kettős spirál alakjába is képes rendeződni. Akárcsak a DNS, a porspirálok is képesek információ tárolására.

Sőt, bizonyos értelemben képeske arra, hogy táplálkozzanak is, mivel friss plazma szükséges a spirál "túléléséhez".

Egyelőre azonban még túlzottan egyszerű ahhoz, hogy olyan komplex folyamatokat magába foglaljon, ennek ellenére rengeteg kérdést felvetnek az univerzummal és az élet, az összetett lények működésével kapcsolatban.

Amit ezek a kutatók elértek, az egy lépés felfelé attól a ponttól, hogy egy hurrikánt élő organizmusnak titulálhassunk. Azt igyekeznek bebizonyítani, hogy van módjuk az információtárolásra, ami az élet egyik legfőbb jellemvonása.

Elvileg jó esély van rá, hogy ezek a porszerkezetek létezzenek a természetben. A világűrben számtalan hely van, ahol apró anyagszemcsék mártóznak folyamatosan a plazmában.

vagyis számtalan idegen világban jelen lehet ez a fajta "élet", már ha bizonyos értelemben, mint a fentebb vázoltak, hívhatjuk akár annak is.

Ez pedig újrafigyelmezheti a földönkívüli életről és annak jellegéről alkotott képünket is!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen fizika univerzum


Megtekintések száma: 30513





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet