Döbbenetes áttörés küszöbén a tudomány: hamarosan beszélgethetünk a kutyákkal?

2018. január 25., csütörtök
Megfejthető lesz a nyelvük, és tudni fogjuk, mire gondolnak, és mit mondanak nekünk.

Hamarosan, alig egy évszázadon belül képesek lehetünk majd kommunikálni, sőt, beszédbe elegyedni a saját kutyánkkal.

Ezt ígérik legalábbis a tudósok, akik elmondásuk szerint olyan áttörés előtt állnak, mely alapjaiban forradalmasíthatja a tolmácsolást, mint foglalkozást, és a nyelvek megfejtését.

Azt már régóta tudjuk, hogy a kutyák és más állatok képesek kommunikálni egymással, és kommunikálnak is.

Az azonban kevésbé ismert, hogy ezt eddig nem teljesen sikerült megfejtenünk. Pedig egyesek szerint képesek lehetnénk a technológia segítségével lefordítani a kutyák bizonyos ugatásait és gesztusait emberi nyelvre.

Végső soron egy olyan önálló, valós időben működő fordító készüléket alkothatunk, melynek segítségével beszélgethetünk majd az állatokkal.

Érteni fogjuk minden egyes szavukat, akármennyire furcsán is hangozzon ez most, 2017-ben leírva.

A legfrissebb kutatások alapján már képesek vagyunk olyan gondolatolvasó technikákat alkalmazni, melyekkel, sikerrel olvastak ki korábban emberek agyából gondolatokat.

Vagyis ha a gondolatolvasás embereken működik, működhet állatokon is. Így olyan fejre erősíthető kütyüket kaphatnak a jószágok, melyek közvetíthetik majd nekünk, gazdijaiknak minden belső gondolatukat.

Vére megértik egymást majd az emberek és az állatok, ez pedig egy óriási változást hozhat az emberek és más élőlények közötti kapcsolatokban.

Ha halljuk a vágyaikat, álmaikat, azt, ahogyan az élőhelyeikért könyörögnek, melyeket az iparunk lerombol, minden más lehet.

Egy sokkal tudatosabb, empatikusabb emberi korszak köszönthet ránk.

Éppen ezért van óriási jelentősége ennek a kutatásnak, mely előreláthatólag 2100 előtt megvalósulhat, és ha szerencsések vagyunk, talán még mi is megérjük.

Egy korábbi kutatás meglehetősen optimistán azt állította, hogy akár már 2050-re is elképzelhető, hogy beszélgethetünk a kutyákkal.

Ian Pearson úgy gondolja, hogy abban a világban, ahol lassan képesek leszünk fogakat visszanöveszteni páciensek szájában, és 3D technológiával hidakat, épületek nyomtatni, a következő lépés az lesz, hogy a kutyák beszélni fognak.

Míg mások gondolatolvasó készülékekkel képzelik el a cél elérését, addig vannak, akik intelligencia implantátumokkal, melyeket az állatokba ültetnének, ezzel gyakorlatilag megokosítva őket.

Ha valaha tényleg meg fog ez valósulni, és még létezni fog az oldal a jelenlegi formájában, biztosan be fogunk róla számolni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen az emberiség jövője állatok kutyák


Megtekintések száma: 98898

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet