Döbbenetes dolgok derültek ki az egykori Szovjetunió terveiről!

2017. október 10., kedd
Titkos dokumentumok mesélnek egy titkos Holdmisszióról!

Matthias Uhl történész Moszkvában talált rá olyan titkos dokumentumokra, melyek érdekes dolgokat írnak le, és még a SZovjetunió űrterveiről mesélnek.

Eme dokumentumokból kitűnik, hogy az oroszoknak megdöbbentő tervük volt a Holddal kapcsolatban.

Több olyan titkosított dokumentum is napvilágot látott ugyanis, melyben leírták, hogyan robbantottak volna atomtöltetet a Holdon.

A szovjet vezetés 1958-ban adott megbízást az erre vonatkozó tervek kidolgozására
– mondta el a moszkvai Német Történeti Intézetben dolgozó Uhl.

A történész nemrég fedezte fel az orosz állami levéltárban, majd hozta nyilvánosságra az erről szóló jegyzőkönyveket.

Uhl szerint a legfelső szovjet vezetés tervei értelmében egy rakétára szereltek volna atomtöltetet, amelynek romboló ereje hasonló lett volna a Hirosimára mért atomcsapáséhoz. A művelet célja hidegháborús erőfitogtatás lett volna.

Szovjet tudósok azonban figyelmeztettek, hogy a rakétaindítás során felrobbanhat az atomtöltet, ami beláthatatlan következményekkel járt volna. Ezért a tervet néhány hónappal később feladták.

Mindenesetre érdeks, hogy miket terveztek az oroszok annak idején, és mekkora misszió keretében kockáztathatták volna a bolygó sorsát.

Ha ugyanis kilövés közben felrobbant volna az atomtöltet, fél Európát kiirthatta volna a radioaktív sugárzás, de az sem kizárt, hogy a rakéta más területekre zuhant volna vissza, ezzel egy óriási, újabb háborút elindítva a világ nagyhatalmai között...

tudomány érdekes érdekesség bizarr történelem


Megtekintések száma: 20857

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet