Döbbenetes felfedezés: valamit találtak a Holdon, ami mindent megváltoztathat!

2017. október 19., csütörtök




A struktúra mélyen a felszín alatt húzódik 500 km hosszan!

Óriási, tudományos felfedezést tettek a Holddal kapcsolatban a kutatók.

Műholdas felvételeken, és különböző elemzések segítségével tártak fel egy olyan titkot, ami mindvégig ott volt ugyan az orrunk előtt, de mindent megváltoztathat.

Arról van szó ugyanis, hogy egy 500 kilométeres hosszúságú üreget találtak a Holdon.

Vagyis hatalmas barlangok vannak a felszín alatt. Minderre a Kaguja japán műhold által szolgáltatott anyagokból következtettek.

A szakemberek szerint egy ilyen képződménynek fontos szerepe lehet a jövőbeli holdi expedíciókban, mivel menedéket nyújthat az űrhajósoknak a Napból érkező sugárzással és a kozmikus sugarakkal szemben.

A barlang, amelyről úgy vélik, hogy egy nagyjából 3,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett úgynevezett lávacsatorna lehet, a vulkanikus Marius Hills-régió alatt található.

Egy vulkánkitörés után a lávafolyásoknak először a külső "burka" szilárdul meg, és miután alóla kifolyik a még olvadt anyag, hosszú alagút marad mögötte - ez a lávacsatorna vagy lávacső.

Az akár több kilométer hosszú lávacsatornák idővel kihűlnek, helyenként felszakadoznak, ezek lehetnek a felszínen látható mélyedések, az esetleges barlangok bejáratai.

A japán szonda eredetileg egy nagyjából 50 méter átmérőjű és 50 méter mély üreget talált és a területen végzett további vizsgálatok vezettek végül a lávacsatorna felfedezéséhez.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hold csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 53522





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet