Döbbenetes jövő: 2048-ra a robotok túlszaporodják az emberiséget?

2018. június 4., hétfő
A jövőkutatók megkongatták a vészharangot.

Tragikus jövő forrhat ki az emberiség számára. Egy olyan borzalmas jövőkép, mely alapjaiban rázhatja mega fajunkat és a komplett társadalmat.

Alig néhány évtizeden belül ugyanis kisebbségbe kerülhetünk a saját bolygónkon.

Igen, jól olvastátok, kisebbségbe...

Arról van szó ugyanis, hogy a jövőkutatók szimulálták a jövőt, ami azt mutatta, hogy elképesztő ütemben fejlődik a robotika hogy 2048-ra a robotok túlszaporodhatják létszámban az emberiséget.

Ezt ma még így nehéz elképzelni, de figyelembe kell venni azt, hogy a robotok exponenciálisan nőnek, és nem cska nőnek, hanem a metserséges intelligencia is nagyléptékben fejlődik.

Nemsokára elérjük azt a szintet, amikor a társadalom szerves részét fogják képezni, és mivel olcsón és gyorsan legyárthatók lesznek. hasznosabbakká is válnak az élet és az ipar egyes területein, mint az emberek.A jövő háborúit hatalmas robot hadseregekkel fogják vívni.

Előbb vagy utóbb, de a teljes médiát, egyes ipari szegmenseket, de akár a tömegközlekedést is ők fogják felügyelni.

Mivel többen lesznek mint mi, a jövőkutatók szerint megvan az esélye annak, hogyha a mesterséges intelligencia valóban öntudatra ébred, a Föld érdekében törölhet el minket. 

Nem úgy kell elképzelni azt, hogy többen lesznek, hogy több humanoid robot fog a Földön működni.

Sokkal inkább úgy, hogy szuperszámítógépek, hadirobotok, tankok...stb. formájában lesznek jelen.

Olyan bevethető erőik lesznek, amikkel támadni tudnak, és mivel az erőforrásokhoz férnek hozzá,. a nagy gyárakban gyorsan és olcsón tudják reprodukálni magukat.

Nem véletlen, hogy a nagyobb tudományos mogulok, mint például Elon Musk arra figyelmeztették már korábban is a világot, hogy nagy baj lehet, ha nem szabályozzák a mesterséges intelligencia kutatásokat.

Ez esetben ugyanis könnyen lehet, hogy olyan szörnyet teremtünk, amit nem tudunk majd megfékezni...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány robotika az emberiség jövője robotok apokalipszis


Megtekintések száma: 11514

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet